30.10.2008

Stiati ca ... telefoanele mobile- Peste 90% din componentele telefoanelor mobile pot fi recuperate si folosite ca materie prima pentru alte produse: bateriile contin nichel, cobalt si cadmiu, materiale ce pot fi folosite pentru producerea de baterii noi; circuitele contin cantitati mici de aur si argint, care odata recuperat poate fi folosit la bijuterii sau in alte aplicatii electronice; castile si accesoriile contin materiale plastice.


- Telefoanele si acumulatorii contin elemente pretioase precum: platina, aur, argint, paladiu, cupru, nichel, cadmiu, litiu.


- Componentele telefoanelor sunt inofensive atata vreme cat fac parte din telefon, insa aruncate la intamplare pot fi periculoase? Un singur acumulator de telefon mobil, aruncat intr-o piscina de dimensiuni obisnuite, poate polua toata apa din acea piscina. Cadmiu continut este o substanta toxica si cancerigena. Mobilele mai contin si arsenic, mercur si alte substante toxice si periculoase. Daca mobilele sunt aruncate in natura, aceste substante periculoase se scurg si polueaza solul, avand efecte negative pe termen mediu si lung.


-80% din populatia lumii nu are acces la un telefon.

1 comments:

Ton De Apel spunea...

Foarte interesant ce am gasit la tine pe blog :D , am mai auzit si eu chestii dinastea despre telefoane...