30.10.2008

Reciclarea telefoanelor mobile


Daca ai un telefon mobil de care nu mai ai nevoie sau s-a stricat si nu-l mai poti utiliza, acum ai unde sa-l duci. Vodafone a lansat o campanie de colectare a telefoanelor mobile uzate, atat de la abonatii sai, cat si de la abonatii celorlalte companii de telecom. Indiferent de starea de functionare a aparatului, poti arunca telefoanele mobile in cutiile de colectare instalate in toate magazinele Vodafone din tara. Telefoanele si accesoriile ce nu se mai pot folosi sunt procesate si reciclate. Telefoanele in stare de functionare se reconditioneaza si se trimit spre reutilizare in tari din Africa sau Asia. In 2007, Vodafone a strans 1,3 milioane de telefoane, din 16 tari in care se desfasoara astfel de programe de colectare si reciclare a telefoanelor si accesoriilor.
Pentru mai multe detalii intrati pe site-ul oficial al campaniei. Daca aveti timp si chef, puteti sa si verificati cat de "cool" sunteti in ale ecologiei.

2 comments:

Anonim spunea...

Sunt putin off-topic, dar am vazut ca la Cora Lujerului se colecteaza baterii de toate felurile. Sunt sigura ca mai sunt si alte hipermarketuri care au programe din astea de colectare.

Alina Enescu spunea...

Iuli, multumesc pentru aceasta informatie. Este binevenita :D. Baterii se mai recicleaza si in urmatoarele centre:
- Selgros (au un recipient la intrare, langa informatii clienti)
- magazinul Kaufland din Barbu Vacarescu
- toate magazinele Mediagalaxy - in locul unde se testeaza electronicele.