13.01.2009

Parcul National Retezat si Dunarea - nominalizate pentru "Cele sapte minuni naturale"


"Cele sapte minuni naturale ale lumii" este o campanie interantionala, care cauta sa selecteze cele mai frumoase sapte situri naturale sau monumente naturale care nu au fost create sau alterate semnificativ de oameni. In prima etapa au fost selectate 430 de situri naturale din 224 de tari. In cea de-a doua faza au trecut doar 261 de locatii - acestea mai putand fi votate pana pe 7 iulie 2009. Un grup de experti va alege dintre primii 77 de nominalizati cei 21 de finalisti. Cei sapte finalisti vor fi alesi in urma votului public, pana in anul 2011.


Printre cele 261 de situri din faza a doua se numara si doua din Romania - Parcul National Retezat si fluviul Dunarea, ca nominalizare comuna a mai multor tari. Puteti ajuta aceste doua situri minunate sa ajunga mai departe votand aici. De asemenea, le puteti verifica si pe celelalte pe site-ul acestei campanii - New 7 Wonders


Un procedeu asemanator a fost folosit si pentru campania "Cele sapte noi minuni ale lumii", cand, in urma a 100 de milioane de voturi, au fost alese urmatoarele locatii: Piramida de la Chichenitza (Mexic), Taj Mahal (India), orasul Petra (Iordania), statuia lui Hristos Mantuitorul (Brazilia), Colosseum (Italia), Marele Zid al Chinei şi Machu Picchu (Mexic).

Sursa: Ecomagazin