- un bec ecologic consuma cu 80% mai putina energie decat un bec obisnuit? In plus, becul ecologic/economic are o durata de viata de aproape 7 ori mai mare.
- aproximativ 95% din energia consumata de un bec incandescent este emisa sub forma de caldura, doar 5% fiind emisa ca lumina vizibila? In comparatie, becul economic fluorescent transforma in lumina peste 22% din energia consumata
- componentele din care este alcatuit un bec fluorescent (economic) nu sunt ecologice - continutul in mercur este foarte toxic si daunator pentru mediu si pentru oameni. De aceea este foarte important ca atunci cand nu mai functioneaza, aceste becuri sa fie reciclate.
- la momentul actual, doar 5 - 10% din becurile fluorescente sunt reciclate corespunzător.
- guvernul Irlandei a devenit primul din UE care interzice complet folosirea becurilor cu incandescenta? Comercializarea acestui tip de becuri va fi interzisa in Irlanda incepand cu ianuarie 2009.
- dintre sursele de iluminat, tuburile de neon se recicleaza aproape in intregime? Din acestea se refoloseste sticla si diverse metale, care se reintroduc in ciclul productiv.
0 comments:
Trimiteți un comentariu