19.11.2008

Cat de verzi sunt parlamentarii nostri?

Daca vreti sa aflati raspunsul la aceasta intrebare va trebui sa accesati site-ul Votul Verde. O initiativa ce apartine mai multor asociatii - Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Fundatia TERRA Mileniul III, WWF, Asociatia ALMA-RO, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Copacul de Hartie, Mare Nostrum, Salvati Vama Veche si GRINDA - si care are drept scop sprijinirea si promovarea politicilor de mediu si evaluarea membrilor Parlamentului in functie de sustinerea pe care o acorda, sau nu, proiectelor de lege cu impact asupra mediului.

Iata si concluziile la care s-au ajuns:
- niciun parlamentar din Camera Deputatilor nu este 100% ecologist, nota cea mai mare fiind de doar 7,5 (75,0% din totalul voturilor au fost ”verzi”)
- absenteismul cvasi-generalizat se manifesta si in domeniul legilor cu impact asupra mediului, clasamentul parlamentarilor ”verzi” fiind in buna masura influentat negativ de numarul mare de absente
- grupul parlamentar cel mai verde este cel al PSD, cu un scor mediu de doar 47% cazuri in care a votat verde.

Sursa: Hotnews

1 comments:

Anonim spunea...

atata timp cat respectivii din bani publici se plimba doar cu limuzine, nu poti avea pretentii la a fi "verde". Nu am vazut pe nici unul pana acum cu o masina hibrida ..doar de la Jeep in sus ..