07.11.2008

Sfatul #11 - Petrece in stil eco!


A fi eco a devenit deja o tendinta - una care a inceput deja sa se extinda si in cluburi. Astfel, in Olanda, in Rotterdam, s-a deschis deja un astfel de club ecologic - Watt -; aici ringul de dans este creat special pentru a transforma vibratiile emise de dansatori in energie, toate produsele de la bar sunt reciclate, toaletele sunt alimentate cu apa de ploaie, iar caldura emisa de oamenii care il viziteaza este folosita pentru a alimenta partial sistemul de sonorizare.
Pana cand vor aparea si la noi astfel de cluburi eco, putem sa ne facem datoria, respectand cateva reguli foarte simple:

1. Cand te duci la toaleta nu lasa apa sa curga in nestire.

2. Daca poti rezista, fumeaza mai putin si foloseste chibrituri in loc de brichete - desi chibriturile sunt facute din lemn, brichetele nu sunt reciclate niciodata.

3. Poarta haine din matriale ecologice (din materiale naturale - bumbac, lana, matase) si accesorii din materiale alternative.

4. Inainte sa pleci de acasa, stinge luminile si inchide-ti computerul. Iar in club poti stinge lumina din toaleta, cu conditia sa nu lasi pe nimeni pe intuneric.

6. In club, nu-ti cumpara bauturi la PET; acestea sunt mai dificil de colectat si reciclat.