21.09.2009

22 septembrie - ziua fara masini

In fiecare an pe 22 septembrie, oameni din intreaga lume se aduna pentru a sarbatori “Ziua fara Masini”, promovand alternative la automobilul personal sau de serviciu. Sute de orase isi inchid centrele circulatiei auto, fiind incurajate mersul pe jos, bicicleta sau transportul public. In Romania, evenimentul a fost initiat de asociatiile Green Revolution, Bate Saua Sa Priceapa Iapa si Terra Mileniul III si face parte din “Saptamana mobilitatii europene”.

In cadrul evenimentului va avea loc o defilare cu bicicletele, pe traseul Parcul Herastrau / Teatrul de Vara - Arcul de Triumf - Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Bulevardul Natiunilor Unite - Parc Izvor. Tot maine se va lansa si Harta Velo, ce va contine informatii utile pentru biciclisti, referitoare la trasee, magazine, ateliere, centre de inchiriere biciclete, centre de vulcanizare si de aer comprimat, parcari de biciclete si organizatii de promovare a bicicletei.

Pentru cei care nu detin o bicicleta si vor sa participe pot inchiria gratuit una de la centrul La Pedale din Parcul Kiseleff, inscrierile putand fi trimise pana marti, 22 septembrie ora 15.

Sursa: Green Report