02.07.2013

Ecobanca - banca de reciclare


Sub denumirea ECOBANCA – Banca ta de reciclare, Asociatia Environ a lansat in parteneriat Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, primul program de puncte de colectare mobile pentru deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si cele de baterii si acumulatori (DBA).

Programul nu implica o competitie sau o tragere la sorti, ci se desfasoara sub forma unei acumulari de puncte pe carnetele de ECOnomii la fiecare predare a unui deseu de tip DEEE sau DBA, permitand participantilor ca la sfarsitul perioadei de derulare sa transforme punctele acumulate in produse electrocasnice.

Programul se adreseaza cetatenilor din Municipiul Bucuresti si zonele limitrofe (Jud Ilfov) si are ca scop principal informarea populatiei si preluarea cu titlu gratuit, in conformitate cu prevederile legale, a tuturor deseurilor de tip DEEE si DBA generate de catre locuitorii din cele 6 Sectoare ale Capitalei precum si de cei din zonele limitrofe (Jud. Ilfov). Perioada pe care se va desfasura acest proiect este 10.05.2013 – 15.12.2013.

In perioada 20.06 - 05.07 ECOBANCA se afla in 3 locatii:
  •     Parcul Tineretului (intrarea Palatul Copiilor);
  •     Parcul Herastrau;
  •     Parcul Carol

Program: miercuri - sambata 11-19. duminica 11-16.

Mai multe informatii gasiti aici.

8 comments:

Iza Antonia Teodorescu spunea...

Mă bucur să văd cum oamenii pun din ce în ce mai mult preț pe ecologie, și bio, și lucruri frumoase și de preț pentru noi toți. Bravo lor!

Adriana spunea...

Foarte buna campania. Ar trebui sa se extinda si in alte orase. Eu am cautat in Cluj un loc unde sa arunc niste imprimante defecte si inca nu am reusit sa gasesc.

Nick spunea...

Excelenta idee!

Vali Plum spunea...

Ar trebui incurajate asemenea actiuni

Monica spunea...

Interesanta ideea, eu am incercat sa gasesc un centru de reciclare aproape de casa, dar sunt destul de putine sincer

Elena spunea...

Este buna ideea, sa vedem si ce rezultat are

Robert spunea...

Interesant proiect

ionut spunea...

O idee extraordinara.