10.08.2013

Si markerele se pot recicla


Markerele, ca toate produsele, sunt formate dintr-o multime de componente care ajung in natura, in ciuda faptului ca pot fi reciclate. Astfel ca nu putem decat sa ne bucuram cand auzim de orice intiativa menita sa incurajeze colectarea si reciclarea oricarui obiect.


Crayola, unul dintre cei mai mari producatori de markere la nivel mondial, a avut de curand o intiativa excelenta. Pentru mine, si mai interesanta este modalitatea in care aceasta campania a luat fiinta. Programul de reciclare a markerelor a venit ca raspuns al unei petitii semnate de un grup de elevi de la scoala Sun Valley, din SUA, care ii cereau acestei companii sa creeze un program de recuperare si reciclare a acestor produse.



Campania Crayola, Make Your Mark! a avut succes iar petitia acestor copii minunati nu a ramas fara raspuns. Motivati probabil si de cele 92.000 se semnaturi stranse pe Change.org, Unul din competitorii companiei Crayola a profitat de acest apel si a lansat imediat propriul program de colectare si reciclare a markerelor Prang. La un an dupa lansarea acestei petitii, Crayola a dezvoltat programul ColorCycle - Sa transformam markerele Crayola in energie.

Crayola va colabora cu JBI Inc. pentru reciclarea markerelor uzate. Acestea vor fi trimise catre JBI de catre scolile care se inscriu in program, iar JBI le va transforma in combustibil, prin intermediul unui procedeu eficient care recicleaza componentele de plastic.

Si iata si cateva date care ne ajuta sa intelegem importanta reciclarii markerelor:
  • Dintr-o cutie de 8 markere se poate obtine destula energie pentru a pregati un mic dejun
  • Reciclarea a 193 markere poate produce destula energie pentru a alimenta un autobuz pe o distanta de 3 mile
  • Reciclarea a 308 markere poate produce destula energie pentru a alimenta un SUV pe o distanta de 15 mile

1 comments:

Flyere spunea...

interesant articolul!