07.06.2013

Eco Heroes Festival - primul festival eco dedicat copiilor

Green Bee, proiect dezvoltat de Asociatia Green Revolution, da startul la distractie la Eco Heroes Festival, in Parcul Tineretului (zona Rozariu), pe 8 iunie, incepand cu ora 10.00, in cadrul primului festival eco pentru copii.


Accesul la evenimentul este gratuit, iar invitatii de onoare ai Capitanului Raxo sunt copiii si parintii acestora. Pe parcursul celor 7 ore, copiii vor fi rasfatati cu o adevarata sarbatoare a copilariei : alteliere creative, concerte, targ handmade, muzica si dans, jocuri-concursuri, experimente distractive si multe premii surpriza. Printre cei care vor sustine ateliere pentru copii se numara si cei de la Creative Arts

Distractia se imbina cu jocurile si activitatile interactive, iar copiii vor primi informatii esentiale despre atmosfera, aer, ecologie, poluare, apa, hrana, reciclare. Nu va lipsi festivitatea de premiere pentru "Scoala Eco Green Bee", competitie in care s-au inscris 15 scoli din Bucuresti si Ilfov si care isi vor prezenta proiectele ecologice derulate in perioada 2012 – 2013.

"Pornind de la ideea ca joaca este, in primul rand, invatare, Eco Heroes Festival le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator intr-o maniera atractiva si interesanta, prin intermediul unor ateliere creative, jocuri si concursuri interactive  », a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Proiectul Green Bee se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6-14 ani, iar in cele 7 luni de proiect, peste 17.000 de copii au spus "Da" ecologiei si s-au inregistrat in proiect. In 2013, continua cu noi lectii de ecologie, un site interactiv pentru copii, parinti si cadrele didactice si alte competitii interesante. Obiectivul Green Bee este acela de a schimba atitudinea fata de mediu, prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie.

4 comments:

Florarie NonStop spunea...

Foarte bun articolul si felicitari pentru initiativa. Eco Heroes Festival ar fi necesar sa fie pasul 1 intr-un lant intreg de evenimente, care sa ii ajute pe cei mici si mari sa inteleaga ca planeta are resurse limitate, de care avem nevoie si noi suntem cei care trebuie sa o ingrijim, Stima, Tudor

Vlad spunea...

Foarte bine ca se desfasoara astfel de campanii, pentru a-i educa pe cei mici intr-un mod placut. De curand,am vazut un concurs cu compuneri pe teme eco pe toata tara - de asemenea o idee foarte buna.

Ursu Adrian spunea...

Foarte frumos din partea lor. Un bun exemplu de urmat in toate judetele, natura e foarte importanta pentru noi, oamenii.

filme online spunea...

Bine ca se mai fac lucruri distractive si totodata educationale pentru cei mici, merita! Ce tot atata calculator, acesta strica.