25.05.2013

Nu arunca gunoiul pe jos!

Romania produce in medie 8 milioane de tone de gunoi pe an, din care o treime ramane pe strazi. Stiu ... multi vor spune ca principalii vinovati sunt companiile de salburizare. Dar sa nu uitam ca e de ajuns sa te uiti cateva minute pe strada si vei observa o persoana care arunca o tigara sau o hartie pe jos. Ca sa nu mai vorbim de terenuri, paduri si locuri de picnic acoperite de gunoaie, lasate in urma de grataristi.

Fiecare dintre noi poate sa faca un mic efort si sa stranga gunoaiele lasate in urma sau sa puna gunoiul in pubela sau in cosul de gunoi. NU este chiar atat de greu. Orasul nostru va arata mai bine, iar viata noastra va fi mai frumoasa. Garantat :)


Si daca vreti sa faceti chiar mai mult, puteti sa va inscrieti in minunatul proiect "Let's do it Romania"

13 comments:

Sergiu spunea...

Dupa parerea mea, principalii vinovati suntem defapt noi toti. Daca unul arunca un gunoi pe jos si se gandeste 'eh, este doar un gunoi', imaginati-va daca 100 sau 1000 sau restul lumii gandeste la fel... atunci, de la un gunoi, se ajunge la 8 milioane de tone pe an. Este pacat sa nu avem grija de tara si de lumea aceasta. Pana la urma, aruncand gunoaie pe jos si fiind marlani, nu ne respectam pe noi in primul rand.

Cătălin spunea...

Ușor de zis, greu de făcut! Ai văzut cât trebuie să mergi cu coaja de banană în mână până dai de o pubelă goală în unele zone din București?
Am fost în urmă cu 15 ani în Odorheiul Secuiesc și erau pubele din 2 în 2 metri. Ți-ar fi crăpat obrazul de rușine să arunci ceva pe jos.

Dana spunea...

Din pacate multi considera ca este de prisos sa stranga un singur individ unde arunca o suta. Si cateodata asa si este, cu o floare nu se face primavara.

Octavian spunea...

Una dintre cele mai bune reclame din ultima vreme:D

Daniela spunea...

Si de Paste cand am fost la padure am vazut oameni care plecau acasa si luau gunoiul cu ei, dar si asa-zisi oamen care au lasat absolut totul in padure si cand le-am atras atentia au inceput sa devine reclacitranti. E greu in Romania sa inveti oamenii sa se comporte civilizat, dar atata timp cat exista puterea exemplului sper ca bunul simt sa castige.

Catalin spunea...

Astept momentul in care vor fi amendati cei care arunca gunoaiele pe jos...

Andrei spunea...

Nu este greu sa strangem propriul gunoi....dar sunt foarte multe persoane nepasatoare..din pacate.

Octavian spunea...

Omul distruge pamantul prin tehnologii si la fel si prin gunoaie.

cabinet stomatologie spunea...

super

Nell spunea...

Da, lumea ar fi mai curata daca fiecare am avea grija macar sa nu arunce ambalaje pe jos, dar fiecare se gandeste ca altcineva va face gestul acesta. Trebuie sa ne responzabilizam putin.

Ruxandra spunea...

Mi-a placut mult reclama asta. Chiar reusita si transmite un mesaj f bun. Sper sa aiba si efectul dorit.

Unknown spunea...

Turismul este o mare sursa de poluare. Trebuie deci sa fim mult mai atenti atunci cand nu mai suntem acasa!

Marian spunea...

Foarte tare videoclipul si mesajul care il transmite. Lumea ar fi altfel daca toti am avea grija pe unde am arunca gunoaiele. In Spania auzisem acum ceva vreme o stire la radio ca guvernul va interzice comercializarea gumei de mestecat Orbit pana nu isi vor schimba "reteta" deoarece autoritatile se chinuie sa o curete de pe trotuare. In Romania nimeni nu se chinuie sa curete trotuarele de praf sau hartii ce sa mai vorbim de spalat si curatat gumele aruncate.