01.10.2009

Recicleta


Asociatia Viitor Plus a lansat Recicleta. Acest nou proiect isi propune sa colecteze deseurile de hartie de la agentii economici mici, care genereaza cantitati mici. Recipientele de colectare a hartiei sunt puse gratuit la dispozitia acestora, iar cantitatea minima necesara de colectat este de 25 kg. Un alt element inedit al acestui proiect este si modul de colectare; astfel, 3 cargo-biciclete sunt conduse de catre persoane in dificultate, aflate in programul de Intarire a Familiei, derulat de organizatia SOS Satele Copiilor Romania. O parte din fondurile obtinute in cadrul acestui proiect vor fi folosite pentru finantarea proiectului Adopta un copac.

Pentru inceput, proiectul a fost lansat in Bucuresti, acoperind in prima faza doar zona Floreasca . Colectarea se va face in fiecare zi, de luni pana vineri, intre 10:00 si 14:00, in baza unor programari facute anterior.


Sursa: Viitor Plus

2 comments:

Alexandra Tiganelea spunea...

Si eu incerc sa contractez pentru firma la care lucrez o alta firma care sa ne colecteze deseurile. In cazul hartiei nu vrea nimeni sa se bage, cantitatile sunt prea mici, iar la cartuse si piese de la diverse echipamente, mi le iau doar daca sunt dispusa sa ma aprovizionez de la ei cu cartusele si piesele noi. Stii cumva vreo firma care sa preia deseuri hartie/carton/plastic/cartuse si de la firme mici? Multumesc mult.

Alina Enescu spunea...

Alexandra, mi-e teama ca in ceea ce priveste colectarea hartiei, mai toate centrele discuta de la cantitati mai mari in sus. Poti incerca cu cei de la Copacul de hartie - minim 50 de kg (www.copaculdehartie.ro). Aici gasesti cateva centre de colectare pentru cartuse goale. Sper sa iti fie de folos informatia.