18.04.2009

Ziua Pamantului 2009



Incepand cu anul 1970, in fiecare zi de 22 aprilie, se sarbatoreste Ziua Pamantului - un simbol al responsabilitatii civice in ceea ce priveste protectia mediului. Acest eveniment a aparut cu scopul de a sensibiliza populatia si factorii de decizie in ceea ce necesitatea conservarii resurselor naturale ale lumii. Din anul 1991, activitatile prilejuite de Ziua Pamantului sunt coordonate la nivel international de Earth Day USA , ONG fondat special in acest sens.

Cum putem sarbatori acest eveniment? Fiecare dintre noi are o multime de optiuni la indemana, fie ca este vorba de actiuni de voluntariat, de plantarea de copaci sau de flori, de reciclarea a diverse (hartie, PET-uri, plastice sau alte obiecte), de strangerea selectiva a gunoiului sau de instalarea de panouri solare. Posibilitatile sunt nenumarate. Iar daca vrem sa construim un viitor mai bun putem sa serbam aceasta zi in fiecare zi.

Pe final, sper ca aceste filmulet sa va reaminteasca ce planeta minunata avem si ca merita intr-adevar sa fie protejata.

3 comments:

Anonim spunea...

ma apuc de cultivat IARBA. Sunt ecologist?

BOINSTI

Alina Enescu spunea...

daca te referi la gazon, da :))

Anonim spunea...

la gaz...off