25.04.2009

Spune NU experimentelor pe animale !

Fundatia Vier Pfoten a lansat marsul virtual catre Parlamentul European, cu tema "Sa dam uitarii testele pe animale". Pe site-ul acestei campanii se poate semna apelul organizatiei de sustinere a inlocuirii experimentelor pe animale cu tehnici care nu folosesc animale. Legea supusa revizuirii – directiva 86/609, ce reglementeaza experimentele pe animale, este veche de 20 de peste ani si are nevoie de imbunatatiri. Marsul virtual a fost lansat de catre Dr.Hadwen Trust for Human Research, Vier Pfoten si Human Society International, in 13 limbi europene (printre care si romana).

Din cele peste 115 milioane de animale folosite anual in laboratoare din intreaga lume, peste 12 milioane de animale sunt folosite in Europa. Rozatoare, iepuri, pisici, catei sau maimute sunt supuse la multiple suferinte fizice si psihice.Poate ca a venit momentul ca noi oamenii sa gasim o modalitate de a evolua, mai prietenoasa cu mediul inconjurator si animalele cu care impartim aceasta planeta.
Daca sustii aceasta initiativa intra aici si semneaza. Poti chiar sa iti creezi un avatar personalizat care va transmite mesajul tau catre Parlamentul European.