10.02.2009

Lumea animalelor


- In Australia animalele sufera din cauza secetei. Dupa 4 zile cu temperaturi de peste 40 grade Celsius, ursuletii koala au ajuns sa iasa in strada si sa cerseasca apa de la trecatori. Asta s-a intampla si in timpul unui tur de ciclism, cand un koala a oprit cativa bicilisti, fiind vizibil insetat. Cu cateva zile inainte, un pui de koala orfan a fost fotografiat intr-o galeata cu apa, unde se refugiase din cauza secetei.

- Pinguinii de la gradina zoologica din Londra s-au bucurat aceste zile de cea mai abundenta ninsoare din ultimii 20 de ani care a cazut in sudul Angliei. Astfel, 40 de pinguini africani si 3 pinguini cataratori au vazut zapada pentru prima oara in viata lor.

- Cercetatorii au descoperit ca delfinii gatesc , acestia folosind o anumita schema de comportament pentru a-si pregati hrana. Ei au studiat o femela delfin, in sudul Australiei, in timp ce scutura o sepie de cerneala dupa ce o vanase, dupa care i-a indepartat osul frecand-o de nisip.

- Pinguinii imperiali sunt amenintati cu disparitia. Studiind 10 scenarii climatice, specialistii afirma ca pana in anul 2100 vor mai trai doar 600 de perechi – inregistrand astfel o scadere de 95%. Principala problema este data de faptul ca pinguinii imperiali se adapteaza prea incet in comparatie cu schimbarile climaterice care se petrec intr-un ritm prea alert. Ghetarii – parte esentiala a habitatului acestor pinguini – sunt foarte expusi incalzirii globale.

- In lumea animalelor schimbarea sexului nu este o procedura extrem de complicata. Unele specii se nasc cu un anumit sex, pe care il schimba mai tarziu, altele nascandu-se hermafrodite. Aceasta procedura inteligenta este menita sa faciliteze reproducerea si sa asigure continuitatea speciei.
Sursa stiri si poza: Green Report