05.09.2008

Ajuta si joaca-te in acelasi timp

Pentru cei care vor sa ajute si sa se joace in acelasi timp iata ca exista cateva site-uri pe care pot sa joace quizuri si tot felul de joculete, care iti umplu timpul intr-un mod placut si de pe urma carora poti ramane cu multe informatii utile. Mai mult, pentru fiecare raspuns corect site-ul/organizatia respectiva doneaza o anumita suma de bani pentru o anumita cauza.





- pe Freerice raspunzi la grile din diverse domenii si pentru fiecare raspuns corect se doneaza echivalentul in bani a cate 20 de boabe de orez persoanelor care au nevoie de mancare. Poate pare putin insa din octombrie 2007 de cand a inceput site-ul sa functioneze s-au strans deja peste 42 miliarde de boabe, iar in ianuarie 2008 a fost facuta prima donatie care s-a indreptat catre refugiatii din Myanmar.




- pe Freeflour poti sa raspunzi la diverse intrebari din geografie iar fiecare raspuns corect va insemna o donatie echivalenta unei linguri de faina, directionata catre Institutul Bread for the World.





- Freepoverty incearca sa adreseze problema apei in lume, in zonele in care aceasta este o resursa extrem de rara. Joculetul consta in localizarea corecta a anumitor orase pe harta lumii. cu cat esti mai aproape de locatia reala, cu atat numarul canilor de apa pe care le donezi creste. Banii donati se duc catre WaterAid Organization.





- Si inca un joc care incearca sa rezolve tot problema raritatii apei curate in anumite zone de pe glob este cel de pe Helpthirst. Jocul consta in citirea unor intrebari si a raspunsurilor corecte aferente, iar apoi completarea cu raspunsul corect. Este un joc prin care ne putem face exercitiile de memorie, iar fiecare raspuns corect inseamna o donatie echivalenta unui pahar cu apa de 100 ml. Banii donati sunt directionati catre organizatia World Vision.