- ... cartusele de imprimanta, fax, copiator, devin foarte daunatoare dupa ce sunt consumate, din cauza substantelor nocive pe care le contin (toner praf rezidual, materiale plastice, diverse metale), multe dintre acestea fiind nedegradabile sau greu degradabile, poluante si toxice.
- ... in fiecare an, pe planeta noastra se produc şi se consuma peste un miliard de cartuşe. Perioada de descompunere a unui cartuş folosit este de peste 1.000 de ani, iar arderea lui poluează cateva mii de metri cubi de aer.
- ... in fiecare an, în Romania se arunca la gunoi în medie 5-6 milioane de cartuse de imprimanta, care reprezinta peste 50.000 de metri cubi de deseuri (1.000 TIR-uri), sau 5.000 de tone de plastic si componente electronice. Pentru producerea acestei cantitati de cartuse noi este nevoie de peste 2 milioane de litri de petrol pe an.
- ... in prezent se recicleaza in jur de 30% din cartusele de toner si cerneala folosite uzual pe mapamond.
- … reciclarea cartuselor presupune demontarea cartusului gol, curatirea tuturor componentelor si tratarea acestora cu diferite substante pentru imbunatatirea performantelor. Componentele stricate sunt inlocuite cu componente obtinute tot din cartuse folosite.
- … remanufacturarea cartuselor presupune inlocuirea tutror componentelor si subansamblelor cu uzura regulata cu altele noi. De regula, se inlocuiesc componentele din cauciuc si materiale optosenzitive si se pastreaza componentele din plastic si metal care nu prezinta o uzura vizibila la mai multe cicluri de functionare cit si carcasa.
- … un cartus remanufacturat, realizat cu componente de calitate, poate fi un produs superior din punct de vedere calitativ, al fiabilitatii si durabilitatii in timp fata de un cartus original.
0 comments:
Trimiteți un comentariu