21.03.2011

Rusia ridica interdictia de vanatoare a ursilor polari

Cand o specie se afla pe lista speciilor pe cale de disparitie, in mod normal incerci sa iei toate masurile pentru a o proteja. Rusia se comporta exact invers insa - guvernatorul regiunii Chukotka a legalizat vanatoarea ursilor polari, dupa ce in 1957 a fost impusa o interdictie in acest sens, punandu-i astfel in pericol.

Conform noii legi, populatia indigena are dreptul sa vaneze anual 29 de ursi polari, dintre care 19 femele. Activistii pentru animale condamna aceasta actiune insa, in conditiile in care viata acestora este amenintata de braconajul agresiv (se estimeaza ca anual sunt vanati 30 de ursi polari in zona) si de modificarea habitatului. Motivatia aflata in spatele acestei decizii este ca vanatoarea ursilor polari (pentru carne si pentru blana) a fost dintotdeauna o parte importanta a culturii Chukchi.

4 comments:

GoingOut spunea...

Pai cu braconaj + liber la vanatoare, o sa termine destul de repede ursii. Se stie totusi ce s-a intamplat din 1957, daca a mai crescut populatia si cum?

articole copii spunea...

Macar asa o sa mai ramana specia lor!

Stoiskow spunea...

cum asa frate nu mai au petrol si vor sa se incalzeasca cu banurile ursilor :))?

Mihai Motresc spunea...

speciile au aparut si disparut mereu insa vanatoarea in general mi se pare o prostie inafara de cei care chiar vaneaza sa manance pentru ca nu au altceva de mancat