05.08.2010

Sa invatam de la copii sa schimbam lumea

Sper ca acest articol sa va impresioneze si pe voi la fel de mult cum m-a impresionat pe mine. Dupa ce am citit despre acesti copii minunati, mi-a revenit speranta in suflet. Ei ne demonstreaza ca nu e greu sa iti pui idealurile in practica, indiferent de varsta pe care o ai.

La doar 11 ani, Katie Staglianose se poate lauda ca a oferit peste 2 tone de mancare celor saraci. Totul a inceput in 2008, de la o varza de 18 kg pe care a crescut-o in gradina ei, ca parte a unui proiect scolar, si pe care s-a gandit sa o ofere unui centru care gatea pentru persoanele fara adapost din comunitatea ei. De atunci i s-au alaturat si alti copii, astfel ca impreuna au reusit sa doneze peste 2 tone de legume pentru acest centru. Pentru a citi mai multe despre povestea lui Katie intrati pe site-ul ei.



In timpul unei calatorii din 2004 in India, fiind impresionat de saracia pe care a vazut-o in India, dar mai ales de modul in care erau afectati copiii, Dylan Mahalingam si-a propus sa aduca la cunostinta tuturor aceasta situatie. Asa s-a nascut proiectul Lil MDG's. Acum, la 14 ani, Dylan se poate mandri ca acest proiect a mobilizat in jurul lui copii din peste 40 de tari, care discuta pe diverse teme, de la virusul HIV pana la modalitati in care educatia copiilor poate fi imbunatatita. Mai multe despre proiectele acestui copil minunat puteti afla de pe site-ul lui.




Anul trecut, Carrick McCullough a calatorit impreuna cu parintii sai de-a lungul Statelor Unite, intr-un masina alimentata cu ulei vegetal si au vizitat centrale electrice solare si eoliene, precum si cercetatori care studiaza metode alternative de a obtine energie. Calatoria a fost documentata si prezentata pe blogul Our Renewable Nation . Carrick are doar 10 anisori si cu toate astea videoclipurile pe care le-a narat si interviurile pe care le-a luat in cadrul proiectului au fost vazute de sute de mii de oameni, dar mai ales de alti copii, in cadrul orelor de la scoala.




In 2008, cand avea doar 9 ani, Andrew Castle a inceput sa vanda caciulite pe care le-a tricotat el insusi. In primul an, a reusit sa stranga 1500 $. Banii pe care i-a obtinuit i-a donat catre organizatia Heifer International, pentru a sprijini copiii saraci din lume, oferindu-le un trai mai bun si acces la educatie. Organizatia sa, Hats for Hunger, colaboreaza in prezent cu mai multi copii iar sloganul sau este " Fighting hunger one hat at a time".




David Ashby, 14 ani, s-a hotarat sa atraga atentia asupra oamenilor strazii, parcurgand o calatorie de 1700 km, din Orlando, Florida pana in Washington DC. In cadrul acestei calatorii, el s-a oprit la adaposturi pentru oamenii strazii, incercand sa cunoasca cati mai multi copii aflati in aceasta situatie si sa fie vocea lor. Pe strazile din SUA traiesc mai bine de 1,35 milioane de copii. Pentru a le reda cat mai bine drama, David s-a hotarat sa traiasca ca un om al strazii, dormind in adaposturi sau pe strada si cersind pentru a-si putea asigura hrana. Puteti regasi experienta lui David pe blogul sau sau pe site-ul proiectului Helping Step by Step.



Exemplul lor pozitiv i-a inspirat si pe altii sa li se alature. Astfel ca ceea ce a inceput ca o idee, s-a transformat intr-un proiect cu implicatii serioase. Sper ca povestile lor sa va inspire sa dati aripi idealurile voastre si sa va dea puterea sa schimbati lumea!

1 comments:

Anunturi gratuite online spunea...

David Ashby un copil minunat si cu un suflet mare care se gandeste si la altii nu numai la el...