19.05.2010

Bucuresti - un oras fara rable


Ti s-a intamplat vreodata sa te invarti in jurul blocului de cateva ori pentru a-ti putea parca masina, in timp ce locurile de parcare sunt ocupate (inutil) de masini abandonate? Daca te deranjeaza aceasta situatie, s-ar putea sa te intereseze acest blog .Lansata de Iulian Boia in urma cu un an, initiativa "Bucuresti - un oras fara rable" si-a propus sa promoveze imbunatatirea situatiei masinilor abandonate pe strazile Bucurestiului, lasate sa rugineasca pe trotuare si spatii verzi, ocupand locuri de parcare si stanjenind circulatia pietonilor si a ciclistilor.

Proiectul propune crearea unei baze de date disponibila publicului larg, care sa contina descrierea caracteristicilor si mentionarea exacta a locului in care se afla masini abandonate (strada, numar, repere vizuale). Pentru a reusi acest lucru, este nevoie insa de voluntari, care sa depisteze si sa localizeze masinile abandonate. Se cauta astfel minim 10 voluntari din fiecare sector, dintre care 5 vor identifica masinile din perimetrul unui sector, urmand ca restul sa verifice in mod independent localizarea facuta de primul grup de voluntari. Acest sistem de verificare, precum si controalele inopinate din partea organizatorilor vor asigura corectiudinea informatiilor din baza de date. Aceasta baze de date va fi apoi pusa la dispozitia autoritatilor locale, care ar trebui sa actioneze conform legislatiei in vigoare pentru a remedia situatia.

Daca te intereseaza sa devii coordonator sau voluntar in cadrul acestui proiect trebuie sa completezi acest formular. Termenul de aplicare s-a extins pana duminica, 23 mai, ora 20.00. Mai multe detalii despre conceptul proiectului puteti afla direct de pe blog.

1 comments:

Carucioare copii spunea...

Eu am mai vazut in trafic niste autobuze vechi, care scoteau un fum negru de nu se vedea in jurul lui. Sper sa le scoata si pe acestea ca polueaza cat 100 de masini noi.