22.04.2010

Saptamana Nationala a Voluntariatului 2010

Saptamana 19 – 25 aprilie este Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) 2010. SNV este cel mai mare eveniment anual de promovare a voluntariatului si de mobilizare a voluntarilor. Evenimentul, initiat si coordonat de catre Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat incepand cu anul 2002, se afla la a noua editie. In aceste zile se vor desfasura peste 500 de actiuni de voluntariat, initiate de catre peste 80 de organizatii - centre de voluntariat, organizatii care implica voluntari, scoli si gradinite, autoritati locale, institutii si firme - din 33 de judete si din capitala. Aici puteti consulta calendarul activitatilor SNV din tara si puteti afla ce activitati sunt deja pregatite in judetul dvs. si cum va puteti implica.

In weekendul 24-25 aprilie, echipa Tineret in Actiune, impreuna cu Terra Ecologica si Apa Nova ii asteapta pe voluntari la o actiune de plantare de copaci langa Ciorogarla. Actiunea face parte dintr-o campanie mai mare a organizatiei Terra Ecologica, in care se urmareste plantarea a 20.000 de copaci. Plecarea spre Ciorogarla se face de la statia de metrou Pacii, de la ora 09.30, sambata si duminica. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul organizatiei Terra Ecologica sau sunati la 0729.019.953 (Simona Cretu)

2 comments:

Anonim spunea...

Sunt tare curioasa care sunt rezultatele acestei saptamani - cate persoane au voluntariat si pentru ce...

Alina Enescu spunea...

Si eu. Dar ar fi minunat daca prin aceste actiuni s-ar incuraja voluntariatul, indiferent de domeniu/cauza; poate in felul acesta ar evolua si societatea romaneasca. Atunci cand vom invata sa ajutam dezinteresat (si in final, in beneficiul nostru, al tuturor) vom putea spune ca suntem pe drumul cel bun.