27.01.2010

Festivalul de film ecologic Green Planet Blues la a doua editie

De joi pana duminica (28-31 ianuarie), Sinaia va fi gazda celei de-a doua editii a festivalului de film ecologic Green Planet Blues. Anul acesta filmul care va fi proiectat in deschiderea festivalului este "Missing Lynx", al lui Raul Garcia, un renumit autor a mai multe scurtmetraje de animatie. Acest film aduce in prim plan povestea unui grup de animale ce cauta cu disperare o cale de iesire din gigantica Arca a lui Noe controlata de un miliardar excentric.



Tot in cadrul festivalului Green Planet Blues va avea loc concursul de clipuri pe teme ecologice dedicat liceenilor - Green Teen Spirit. Cinci finalisti vor fi prezenti la Sinaia, doi dintre ei urmand sa fie recompensati de partenerii evenimentului, cu un premiu de 1.000 de euro, respectiv un stagiu de practica intr-un trust de presa.

De asemenea, in prima zi a acestui festival, timp de 30 minute, vor rula filme de scurt metraj si clipurile finaliste Green Teen Spirit pe CosyMo's Solar Cinema - cinematograful care nu prejudiciaza in nici un fel mediul inconjurator si care functioneaza cu energie solara, venit tocmai din Olanda.