08.06.2008

Sfatul #9 - Folositi ventilatoarele pentru a combate caldura


Daca vreti sa va racoriti folosind metode mai putin distructive pentru mediul incojurator decat aparatele de aer conditionat, folositi ventilatoarele, fie ele portabile sau de tavan. In medie, ventilatoarele folosesc cu 90% mai putina energie decat aparatele de aer conditionat si reduc temperatura cu 7 pana la 10 grade Celsius.


Desi aparatele de aer conditionat sunt foarte eficiente in cazul persoanelor foarte sensibile la caldura, sunt in acelasi timp si foarte poluante: consuma foarte multa energie si folosesc fluorocarburi ca agent frigorific, care distrug stratul de ozon.


Daca optati pentru ventilatoare, este foarte important sa alegeti unele eficiente din punct de vedere energetic, care va pot ajuta sa reduceti la jumatate consumul de energie. Si foarte important, nu uitati sa le opriti atunci cand nu mai aveti nevoie de ele.

1 comments:

Anonim spunea...

eu inca mai astept sa imi explice cineva cum reuseste un ventilator sa reduca temperatura, din moment ce el doar plimba aerul de colo-colo si nu are nici un dispozitiv de racire inclus. pe termen scurt, senzatia poate fi de racoare, daca esti transpirat si curentul de aer te atinge, dar in rest...acelasi aer cald, doar sa se misca pe langa tine mai vioi.