15.08.2013

Tot ce trebuie sa stii despre Hyperloop - trenul viitorului

Elon Musk, unul dintre cei mai inovativi oameni de afaceri, a venit cu inca o idee revolutionara (pe langa masina electrica Tesla si compania de zboruri spatiale private SpaceX) - trenul Hyperloop, trenul care va atinge super viteze si va putea parcurge 650 km in doar 30 min.




Planul proiectului este disponibil pentru toata lumea si a fost afisat online.Acesta se doreste a fi un proiect de tip open-source, astfel incat oricine sa poata aduc imbunatatiri.

Iata cateva informatii de baza despre proiectul Hyperloop:
  • Hyperloop presupune transportul prin intermediul unei capsule presurizate, care se deplaseaza intr-un tub de otel, unde presiunea este scazuta.
  • Fiecare capsula poate transporta maxim 28 persoane

  • Capsulele plutesc pe perne de aer, precum pucurile de hockey
  • Capsulele Hyperloop vor putea atinge viteze de 1200 km/ora
  • Hyperloop va fi alimentat exclusiv cu energie solara, provenita de la panourile solare plasate de-a lungul tubului.

  • Proiectul initial prevede legatura intre orasele Los Angeles si San Francisco.
  • Spre deosebire de alte metode de transport (avion, masina personala, tren), Hyperloop ar aduce beneficii pe toate planurile - este mai ieftin, reduce timpul considerabil, consuma energie regenerabila, siguranta crescuta pentru pasageri (eventualele probleme sunt discutate si se aduc solutii pentru fiecare dintre ele in planul proiectului).

  • Constructia Hyperloop ar dura intre 7 si 10 ani, investitia totala necesara ar fi in jur de 6 miliarde $
  • Capacitatea medie de calatori/an - 7.4 milioane



Sursa text si poze: Venturebeat, Tesla Motors

3 comments:

Filme Online spunea...

Prima data am vazut trenul asta pe facebook intr-o imagine de la promotor , din imagini arata superb dar eu zic ca nu o sa se ajunga sa arete asa prea curand . Poate peste vreo 150 ani este posibil, dar in viitorul apropiat nicidecum ...

Miere de albine spunea...

Interesanta ideea. In Romania da.. peste 150 de ani cred ca o sa fie..

Ovidiu spunea...

Nu o consider o imposibilitate ci doar o lipsa de materiale pentru moment. Odata cu creearea materialelor facute in laborator care sunt rezistente la... aproape orice. Constructiile lucrurilor care pana acuma ni s-au parut greu de conceput vor fi realizabile