
04.12.2009
Braduti in ghivece

04.11.2009
Colectare cartuse de imprimanta
1. Office Green - ridica o cantitate minima de 12 cartuse goale (de laser sau inkjet). Office Green mai recicleaza si echipament hardware (PC-uri; Latpop-uri, Telefoane Mobile, Scannere, Monitoare CRT, LCD sau TFT, Tastaturi, Mouse-uri, Cabluri, Servere, Routere si alte echipamente periferice)
Adresa: Serg. Maj. Theodor Buzoiu, nr 1, sector 2, Bucuresti; tel 0311041741
2. Cartuse goale - colecteaza atat de la persoane fizice, cat si juridice; cantitatea minima care se ridica este de 20 de cartuse. Aici puteti consulta lista cu tipurile si marcile de cartusele care se colecteaza.
Adresa: Str Amurgului, nr 1, Timisoara; tel: 0256 212 280, 0722 653 908
3. Colectare cartuse - Cantitatea minima este de 20 de cartuse. Daca aveti sub 20 de cartuse, le puteti trimite prin posta sau le puteti aduce direct la unul din cele 7 sedii:
Bucuresti
* Cotroceni - Str. Dr. Clunet nr 9, Sector 5, tel: 021 410 94 80; 021 410 80 70; 021 410 90 78.
* Mihai Bravu - Sos. Mihai Bravu nr.286, bl.2, parter, tel: 021 327 57 70, 021 327 57 71
* 1 Mai - Str. Ionel Fernic nr.14, sector 1, tel: 021 224 38 64
* Universitate - Piata Rosetti - B-dul Carol I nr.23, tel: 021 314 16 30; 021 314 16 43.
* Bucur Obor - Sos. Stefan cel Mare nr.234. Tel: 021 212 00 16.
Craiova
* Str. Buzesti nr. 1. Tel: 0251 41 98 15.
Ploiesti
* Str Cuza Voda nr.11, Bl.D8A, parter, ap. 35. Tel: 0244 51 91 64.
31.10.2009
31 octombrie - Ziua Internationala a Marii Negre
Pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta vietatile marine, Institutul de Cercetare Marina "Grigore Antipa" a inceput de azi campania „Mesaje pentru Marea Neagra“. Pentru derularea acestei campanii a fost creat site-ul www.mesajepentrumare.ro. Aici sunt puse la vanzare mai multe produse cu preturi ce variaza intre 5 şi 1.700 de lei. Banii stransi vor fi folositi de catre Institut pentru desfasurarea proiectelor de salvare a Marii Negre. Campania va dura un an.
Sursa: Adevarul
27.10.2009
The fun theory - schimba-ti obiceiurile intr-un mod distractiv
Sursa: The Fun Theory
15.10.2009
Blog Action 2009 - Schimbarile climatice

Conceptul de schimbari climatice descrie atat incalzirea globala, cat si consecintele acesteia. Marea majoritate a oamenilor de stiinta sunt de parere ca schimbarile climatice sunt influentate intr-o mare masura de catre acele activitati umane, care au ca efect emisiile de gaze cu efect de sera. Principalul efect al cresterii emisiilor de astfel de gaze se resimte la nivel global, prin cresterea temperaturii cu 0,6 grade Celsius in ultimii 100 de ani (conform datelor furnizate de Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice - IPCC). Acesta antreneaza la randul lui un sir de alte consecinte:
- Ridicarea nivelului marii, ca urmare a topirii ghetarilor si a permafrostului; topirea calotei glaciare atrage dupa sine si eliberarea unei cantitati mari de carbon in atmosfera.
- Schimbarea ecosistemelor – pe masura ce temperaturile cresc, anumite specii de animale au fost nevoite sa migreze din cauza modificarii habitatului. Cele mai vulnerabile sunt speciile pe cale de disparitie, recifurile de corali si animalele polare.
- Temperaturile ridicate afecteaza sanatatea umana (mai ales persoanele care sufera de afectiuni cardiace sau pulmonare) si incurajeaza dezvoltarea si raspandirea anumitor boli si virusi.
- Aparitia fenomenelor meteorologice extreme –uragane, cicloane, taifunuri, dar si secete prelungite si incendii care decimeaza paduri intregi.
- Diminuarea resurselor de apa proaspata devine critica, in conditiile in care in prezent 1,3 miliarde de oameni nu au acces direct la o sursa de apa potabila.
- Acidifierea oceanelor, ca urmare a cresterii nivelului de CO2 din atmosfera; aceasta afecteaza recifele de corali, dar si alte organisme marine. In 1998, 16% de recifele de corali au murit in urma albirii, un proces cauzat de cresterea temperaturii apelor.
Desi combaterea acestor fenomene are nevoie de sustinere la nivel global si care sa vina din partea autoritatilor competente, exista diverse modalitati prin care fiecare dintre noi poate deveni o parte din solutie:
- putem consuma energia intr-un mod mai rational; mai mult, putem inlocui utilizarea energiei traditionale, obtinuta din combustibili fosili, cu cea a energiilor alternative, energia solara si eoliana bucurandu-se de o crestere a popularitatii in ultimii ani.
- putem recicla (hartie, PET-uri, aluminiu, baterii, deseuri electrice si electronice, ulei uzat, cartusuri de imprimanta etc) pentru a evita incarcarea naturii cu deseuri care polueaza solul, apele si aerul; reciclarea are ca efect reducerea consumului de resurse, prin reutilizarea acestora.
- putem eficientiza consumul apei, apa fiind o resursa vitala, si totusi destul de afectata de schimbarile climatice
- putem spune NU materialelor publicitare
- putem renunta mai des la masina, mergand mai mult pe jos sau apeland la alte modalitati de transport care polueaza mai putin (tren, mijloace de transport in comun, bicicleta)
- putem planta copaci, intrucat trebuie sa avem grija de plamanii planetei nostre
- putem sa ii incurajam pe cei apropiati sa aiba un comportament ecologic si in armonie cu mediul inconjurator, fiind in primul rand un exemplu pozitiv pentru cei din jurul nostru. Informati-va in mod constant asupra acestei teme si impartasiti cunostintele voastre cu familia si prietenii.
- si nu in ultimul rand, putem sa ne exercitam drepturile civile si sa impulsionam autoritatile sa adopte masuri concrete, care sa protejeze mediul inconjurator.
Surse: Comisia Europeana, Global Warming, IPCC
12.10.2009
Acoperisuri verzi pentru un aer mai curat




Foto: Cladirea Primariei din Fukuoka, Japonia
In prezent, popularitatea acoperisurilor vegetale a crescut foarte mult. In Germania de exemplu, 10% din case poseda un acoperis verde. Si asta pentru ca in afara de faptul ca sunt foarte frumoase si ofera un aspect deosebit cladirii, prezinta si foarte multe alte beneficii, de ordin economic si ecologic.

Foto: Conservatorul de Muzica, Sydney, Australia
- Reprezinta una dintre cele mai inovative si eficiente solutii pentru redresarea mediului inconjurator - reduc efectul de sera in oras, filtreaza aerul poluat, eliminand particulele de praf din aer si dioxidul de carbon
- Reduc semnificativ pierderile de caldura pe timpul iernii, iar vara mentin o temperatura scazuta in casa. Prin urmare, se inregistreaza si o eficientizare a costurilor cu energia.
- Viata acoperisului este prelungita considerabil datorita faptului ca variatiile de temperatura de la nivelul sau sunt mult mai mici.
- Plantele retin apa de ploaie, astfel ca in zonele ploioase inverzirea acoperisurilor poate impiedica inundatiile.
- Investitita se reduce destul de repede (prin faptul ca permite economisirea de bani prin reglarea temperaturii), iar costurile de intretinere sunt reduse.
- Ofera o buna izolare fonica (mai ales pentru cladiri aflate pe langa aeroporturi sau sosele); uneori, nivelul zgomotului poate fi redus cu pana la 50 decibeli
- In gradina de pe acoperis se pot obtine culturi organice de legume, capsuni sau plante pentru ceaiuri, reducand astfel cheltuielile cu alimentele.
- Se incurajeaza dezvoltarea habitatului pentru anumite specii de pasari sau insecte.

Un acoperis verde contine patru elemente de baza. Plecand de la suportul acoperisului, gasim:
• o membrana etans din bitum, cauciuc, poliolefina sau PVC;
• un strat de drenaj si de filtrare: granule de argila expandata, pietre, prundis, placi de polistirol alveolat si liniat;
• un substrat de crestere: muschi, pamant pentru ghivece sau de sera, pamant negru, compost;
• un strat vegetal: de regula, se cultiva plante ce necesita minimum de atentie si ingrijire, dar care sunt rezistente la temperaturi extreme si care prind radacini intr-un timp mai scurt pentru a evita secarea si intarirea solului.

Foto: Noua case, Dietikon, Elvetia
Sursa text: Jurnalul National ; Unda Verde
Sursa poze: Planet Pink Green ; Green Roofs of Australia ; Environmental Graffiti
01.10.2009
Recicleta

Pentru inceput, proiectul a fost lansat in Bucuresti, acoperind in prima faza doar zona Floreasca . Colectarea se va face in fiecare zi, de luni pana vineri, intre 10:00 si 14:00, in baza unor programari facute anterior.
Sursa: Viitor Plus
29.09.2009
Recycle art - pungile de hartie


Tehnica pe care o foloseste artistul este aceea de a decupa modelul dorit pe una din fetele pungii; odata ce modelul este decupat, acesta este impins in interior. Lumina este folosita pentru a adauga efecte speciale acestui proiect artistic.

28.09.2009
Petitie pentru instituirea sistemului "buy-back" pentru PET-uri
Sistemul "buy-back", implementat cu succes in multe alte tari, este simplu si eficient. Astfel, la achizitionarea oricarei bauturi ambalate in PET, cumparatorul achita o garanatie ce va fi primita inapoi in momentul returnarii sticlei de plastic. Petitia propune implementarea initiala a sistemului in marile lanturi de magazine. Costurile legate de colectarea, manipularea, transportul si reciclarea sticlelor din plastic goale returnate ar trebui suportate de catre marii producatori de PET-uri, impreuna cu Ministerul Mediului si firmele de reciclare ce se vor implica in acest program.
21.09.2009
22 septembrie - ziua fara masini
In cadrul evenimentului va avea loc o defilare cu bicicletele, pe traseul Parcul Herastrau / Teatrul de Vara - Arcul de Triumf - Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Bulevardul Natiunilor Unite - Parc Izvor. Tot maine se va lansa si Harta Velo, ce va contine informatii utile pentru biciclisti, referitoare la trasee, magazine, ateliere, centre de inchiriere biciclete, centre de vulcanizare si de aer comprimat, parcari de biciclete si organizatii de promovare a bicicletei.
Pentru cei care nu detin o bicicleta si vor sa participe pot inchiria gratuit una de la centrul La Pedale din Parcul Kiseleff, inscrierile putand fi trimise pana marti, 22 septembrie ora 15.
Sursa: Green Report
15.09.2009
Stiati ca ... legea pedepseste abuzurile fata de animale?
Daca vedeti ca cineva face rau unui animal, iata care sunt pasii prin care puteti denunta abuzul:
•Gasiti un martor si incercati sa retineti faptasul pe loc.
•Chemati politia la fata locului, pentru a lua datele faptasului, ale martorului si ale reclamantului, date pe care le trece in procesul verbal. Toti trebuie sa semneze procesul verbal iar reclamantul trebuie sa primeasca o copie a procesului verbal din partea politistului, pe loc.
•Faceti o plangere scrisa la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSV) din localitate, pe care o lasati la secretariat si la care primiti un numar de inregistrare. In 30 de zile lucratoare trebuie sa primiti raspunsul scris la ea. Aceeasi plangere o lasati si la circa de politie cea mai apropiata si luati numar de inregistrare.
Mai multe informatii folositoare despre acest proces gasiti aici.
14.09.2009
Uzina de biogaz la Arad
Biogaz-ul este gaz produs prin descompunerea materiei organice (reziduri animale si vegetale, deseuri menajere etc) in absenta oxigenului. Componentele principale ale biogaz-ului sunt metanul si dioxidul de carbon. Metanul din biogaz perminte utilizarea acestuia pe post de combustibil, fiind una din sursele de energie regenerabile.
Printre materiile folosite cel mai des si cel mai productive pentru a obtine biogaz reziduri animale sau vegetale, reziduri din industria alimentara (prelucrarea fructelor si legumelor), masa verde, trestie, paie, coceni sau ape uzate din industrie, puternic incarcate cu substante organice.
09.09.2009
Festivalul ONG-urilor - 11-13 septembrie

ONGFest este conceput ca un oras subdimensionat, cu propriile lui evenimente - concerte, concursuri, teatru stradal, proiectii de film, expozitii, ateliere de creatie, mima si pictura pe fata, demonstratii de prim ajutor, jocuri interactive si activitati sportive. Toate acestea vor cotribui la crearea unei atmosfere de expozitie in aer liber care va fi prielnica organizarii de dezbateri si seminarii in teatrele si cafenelele din zona. Aici puteti consulta bogata agenda culturala oferita de peste 90 de organizatii.
Nu ratati acest eveniment!
01.09.2009
Tabara eco la Siriu
Stiati ca ... detergentii

- Detergentii clasici contin diversi compusi toxici – fosfati, sulfati, cloruri. Pentru cresterea performantelor, in compozitia detergentilor se adauga nitriti si fosfati, care au ca efect reducerea duritatii apei. Ajunsi in mediul acvatic, acestia stimuleaza inmultirea algelor, ceea ce duce la scaderea continutului de oxigen in apa, afectand fauna acvatica. Marea Neagra este cea mai afectata intindere de apa din lume din cauza lipsei de oxigen.
- Detergentii contin agenti tensioactivi – responsabili pentru crearea spumei si efectului de degresare. Acestia sunt mai periculosi decat fosfatii, fiind necesara o perioada foarte lunga de timp pentru a fi eliminati din natura. (Ca solutie alternativa se recomanda folosirea produselor pe baza de acizi grasi).
- Detrergentii contin surfactanti – substante care ajuta apa sa intre mai repede in haine. Aceste substante elibereaza benzen in atmosfera atunci cand sunt periculoase. Benzenul este toxic si este considerat un factor in aparitia mai multor afectiuni, printre care si cancerul.
- Multe din substantele chimice folosite in compozitia detergentilor nu au ca scop curatarea hainelor; ele sunt adaugate pentru a face hainele sa para mai albe sau mai stralucitoare, mai ales in lumina soarelui, avand astfel rolul de inalbitor optic. Expunerea la aceste substante cauzeaza alergii in timp. Colorantii si parfumurile folosite in compozitia detergentilor sunt de asemenea foarte nocive, mai ales pentru persoane mai sensibile.
- 20% dintre copii sufera de diverse forme de astm si, in aceeasi proportie, de dermatita ori alte afectiuni ale pielii, utilizarea detergentilor obisnuiti afectandu-le starea de sanatate.
- La ora actuala, din consumul total de detergenti, doar 15% sunt bio. Detergentii organici nu contin cloruri, fosfati sau alte substante chimice nocive si nici coloranti sau parfum. De obicei, acestia sunt facuti din uleiuri vegetale iar plantele sunt obtinute din culturi organice.
23.08.2009
Autostrazi pentru biciclete in Copenhaga

- piste netede, curatate permanent de frunze, gheata sau zapada
- rute cat mai directe, cu cat mai putine ocolisuri
- statii unde se pot repara sau intretine bicicletele, unde vor fi disponibile pompe de umflat pneuri sau alte ustensile
- posibilitatea de a merge cu o viteza mai mare si destul spatiu pentru a putea depasi alti ciclisti
- unda verde pentru ciclistii care circula cu 20 km/h.
21.08.2009
Charity Gift - magazinul online caritabil

Iar incepand cu luna august puteti achizitiona de pe CharityGift si hainute si accesorii ecologice pentru copii de la Organic Baby. Aceste produse sunt certificate organic si sunt realizate din bumbac 100% organic, pentru a proteja pielea foarte sensibila a bebelusilor.
16.08.2009
Concurs de fotografii pe tema turismului ecologic
Sursa: Green-Report
14.08.2009
Veverita fotogenica

11.08.2009
Jucarii ecologice
Ce criterii trebuie sa indeplineasca insa o jucarie pentru a putea fi considerata ecologica? In primul rand materialele folosite trebuie sa fie ecologice, naturale - lemn, bumbac, in, bambus. Aceste materiale sunt si biodegradabile, astfel ca nu polueaza mediul atunci cand sunt aruncate. Adezivii si vopselurile folosite trebuie sa fie de asemenea ecologice - acestea nu vor contine acizi sau solventi periculosi pentru mediu sau pentru sanatatea copiilor. Daca cumva este totusi necesara folosirea plasticului, o jucarie ecologica va contine plastic reciclat. Si nu in ultimul rand, jucariile ecologice se pot alimenta cu energie alternativa.
Optiunile parintilor care doresc sa cumpere jucarii ecologice sunt destul de limitate la noi. Cu toate acestea exista cateva solutii. Cele mai originale jucarii ecologice mi s-au parut papusile naturale. Acestea sunt facute din materiale 100% naturale - bumbac umplut cu lana de oaie, trasaturile fetei brodate cu fir de bumbac si parul realizat tot dintr-un mix de fire naturale. Apoi mai puteti gasi online jucarii ecologice si la Alia Design, Jocoteca, Piculici, Petite Caprice, Boribon sau Kidoshop.
Desi acest site este destinat consumatorilor americani, puteti gasi totusi o lista cu foarte multe branduri de jucarii. Exista anumite nume care se regasesc si la noi pe piata, si le puteti astfel verifica nivelul de toxicitate.
10.08.2009
Umbrela Verde la Mangalia
Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu. Ea a fost initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007, cu sprijinul Ministerului Mediului si al Fundatiei Mereu Aproape. Obiectivul campaniei este sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: “Gestul meu nu conteaza”. Sa ne convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata.
SCAPA de ambalajele de pesticide
07.08.2009
Pune plasticul la locul lui
Sursa: Viata dupa colectare
05.08.2009
Padurea solara - o parcare mai aparte

Aici gasiti mai multe poze cu acest proiect.
Sursa: Treehugger
04.08.2009
Marea Redozare - editia a doua
Marea Redozare va avea loc in Parcul Tineretului, la intrarea dinspre liceul Sincai, intre orele 18:00 - 21:00. Se primesc numai doze din aluminiu, care au simbolul ALU inscriptionat (in general doze de suc sau de bere). Conservele de peste, pateu, bulion, porumb, mazare sau orice alte alimente, inscriptionate ACC sau FE, nu sunt confectionate din aluminiu si nu vor fi primite in cadrul acestui eveniment.
02.08.2009
Atentie la ultraviolete

Indicele UV este o estimare internationala a nivelului radiatiei ultraviolete la suprafata Pamantului. Calculul se face in functie de pozitia soarelui si de gradul de acoperire a cerului cu nori. La amiaza, cand soarele frige, ultravioletele sunt mai puternice. De retinut ca norii nu ne apara intotdeauna de radiatii - 90% din radiatiile solare UV pot patrunde prin norii usori, deci puteti capata arsuri solare chiar intr-o zi de vara cu cer acoperit. Ultravioletele trec prin apa si chiar si prin geamul autoturismelor sau al cladirilor, daca acestea nu au filtru de protectie.
Din 3 iulie, site-ul ANM, publica zilnic valorile pe care le atinge indicele UV, care, de regula, sunt cuprinse intre 1 şi 10+. Cel mai periculos nivel este 10+ - la acest nivel vegetatia se usuca, iar oamenii incep sa aiba probleme grave de sanatate.
Cum ne protejam de radiatiile UV
Cel mai mare risc se inregistreaza in intervalul orar 11.00 -16.00, cand indicele UV depaseste valoarea 6. E foarte important sa nu umblam prin soare fara protectie, sa folosim la plaja cremele cu factor maxim de protectie si ochelari de soare.
Produsele de protectie solara nu pot asigura insa protectia totala impotriva radiatiilor UV. Chiar si factorii ridicati de protectie permit patrunderea radiatiilor UV. Cel mai important lucru este alegerea produselor de protectie solara impotriva radiatiilor UVB si UVA, deoarece ambele sunt nocive sanatatii. In timp ce riscul de cancer si „arsuri solare” este reprezentat de radiatiile UVB, radiatiile UVA sunt responsabile cu imbatranirea pielii, actioneaza asupra sistemului imunitar si contribuie la cresterea riscului de cancer de piele. „Factorul de protectie solara” indica numai protectia impotriva radiatiilor UVB.
Sursa: Adevarul, EurActiv
28.07.2009
Stiati ca ... aluminiul

- nu se gaseste in natura in forma in care il stim, ci se extrage din minereul de bauxita.
- este usor, rezistent, nu rugineste, este un bun conducator de caldura si electricitate, este ductil si nu are miros.
- este folosit in mai multe domenii – industria producatoare de automobile sau aeronave, industria constructiilor, industria transporturilor – insa ramura care il foloseste cel mai des este industria bauturilor racoritoare.
- cu multi ani in urma aluminiul era mai pretios decat aurul sau argintul.
Reciclarea aluminiului
- Aluminiul este reciclabil 100%, contribuind astfel la protectia mediului prin economisirea resurselor naturale si a energiei. Mai mult, aluminiul poate fi reciclat la nesfarsit fara sa-si piarda calitatile.
- Recicland 1 kg de aluminiu se salveaza 8 kg de bauxita, 4 kg de chimicale si 14 kWh de electricitate
- O doza de aluminiu necesita in jur de 60 de zile pentru a fi reciclata si pentru a ajunge, din nou, pe rafturile magazinelor.
- Dozele marcate ALU sunt singurele doze din aluminiu (ex: dozele de bauturi racoritoare, de bere). Conservele de peste, pateu, bulion, porumb, mazare, etc. (marcate ACC, FE) nu sunt realizate din aluminiu.
- O cutie de aluminiu dispare in mod natural in 100 de ani.
- Retopirea aluminiului necesita cu 95 % mai putina energie decat productia primara a metalului.
27.07.2009
Candelabre din lanturi de bicicleta
23.07.2009
Petitie pentru protectia animalelor in Romania
Sursa: blog EcoAssist
21.07.2009
Dirijabilul alimentat cu energie solara

20.07.2009
Sfatul #18 - Cele 10 porunci ale cumparatorului eco-constient
2. Mergi la piata sau la magazinul de la colt! - Astfel sustii producatorii si economia locala, iar acest lucru te ajuta si pe tine. Profitul inregistrat de marile corporatii internationale iese din circuitul economic local.
3. Ia cu tine o plasa cand mergi la cumparaturi. - Nu lua pungi din plastic. Nu numai ca le platesti, dar le si arunci la gunoi si poluezi mediul.
4. Mergi pe jos sau foloseste transportul in comun! - Plimbarea iti face bine si este gratis. Iar daca folosesti transportul in comun, poluezi de 15 ori mai putin decat folosind masina.
5. Cumpara produse locale! - Cauta produsele care provin din zona in care locuiesti. Astfel, contribui la sustinerea si dezvoltarea economiei locale si reduci poluarea mediului cauzata de transportul marfii.
6. Alege produsele impachetate cat mai simplu! - Nu te lasa pacalit de ambalajele trendy! Tu le plateşti, cu toate ca nu ai nevoie de ambalaj, ci doar de produs. Cauta ambalajul returnabil, ambalajul reciclat sau ambalajul cel mai simplu si modest.
7. Evita chimicalele! - Nu cumpara produse alimentare care contin ingrediente chimice fie pentru aroma, fie si cu urme de pesticide si erbicide. Nu uita ca aceste chimicale pot dauna grav sanatatii tale!
8. Cumpara legumele si fructele de sezon! - Legumele si fructele produse in sere, coapte artificial, crescute cu ajutorul chimicalelor, dar si cele transportate mii de kilometri inseamna o povara in plus pentru mediu. Gandeste-te atat la sanatatea ta, cat si la sanatatea planetei!
9. Evita produsele de unica folosinta, cat si cele de prisos! - Produsele destinate unei singure utilizari inseamna risipa de energie si o povara in plus.
10. Citeste etichetele! - Uita-te cine este producatorul, de unde provine, ce contine produsul, in ce este ambalat si unde va ajunge. Chiar daca nu exista un produs perfect, tu trebuie sa il alegi pe cel mai bun. Esti ceea ce mananci.
Sursa: Greendex
30.06.2009
Migaloo - balena albinoasa cu cocoasa

Anul acesta autoritatile australiene au instituit o zona de protectie pentru Migaloo (care se traduce "tipul alb" intr-un dialect australian), interzicand apropierea oamenilor la mai putin de 500 de metri de acesta, pentru a-i permite sa migreze linistit de-a lungul coastei.
Comparat cu Moby Dick, Migaloo a inspirat si o campanie care sustine interzicerea vanarii balenelor. Inaintea practicarii vanarii comerciale a balenelor cu cocoasa din Australia, acestea numarau 30.000 de exemplare. In prezent se crede ca numarul lor a fost redus la 8-10.000
Sursa: Migaloo
23.06.2009
Cosul cu legume ecologice

Panerul cu legume bio, un concept foarte raspandit in Franta, a inceput sa fie disponibil incepand cu anul aceta si la noi in tara. Romanii amatori de produse „curate“ isi pot face de-acum abonament ca sa primeasca saptamanal un cos cu legume ecologice. Intr-o anumita zi a saptamanii, amatorii de legume si de fructe bio, visi ridica fiecare cosul cu alimente sanatoase de la sediul agentiilor distribuitoare. Acesta este pregatit in functie de cati membri are familia sau in functie de productie si nu contine decat legume de sezon. Cosul saptamanal este insa platit cu cateva luni inainte, agricultorii putand in felul acesta sa-ai stabilizeze ai sa-ai continue activitatea.
Bucurestenii vor avea acces la cosuri cu legume ecologice, produse de o ferma situata la 65 de km de Bucuresti. Cosul va contine aproximativ 10 tipuri de legume si va costa 15 lei pentru o singura persoana, 30 de lei pentru cupluri sau 45 lei pentru o familie. In anotimpul rece se vor crea cosuri de iarna, care vor contine conserve. Daca vreti sa va abonati la cosul de legume ecologice intrati aici.
Sursa: Adevarul
22.06.2009
Montaniada - editia a II-a

Asociatia Turistica Ghizii Romaniei isi asteapta din nou participantii in cadrul Olimpiadei Muntelui. 1000 de montaniarzi sunt asteptati sa se stranga intre 2 si 5 iulie, in zona Cabanei Capra pentru a participa la cea de-a doua editie a Montaniadei.
Ce ii asteapta pe participanti ? Un traseu montan la peste 2500 m altitudine, cel mai lung park adventure din Romania, tiroliana, cantari si poezie, multe jocuri si curse de magari. Drumetia incepe la Cabana Capra, iar pana in Muntii Fagaras toate arealele vor fi ecologizate de catre montaniarzi (la prima editie a Olimpiadei Muntelui, ce a avut loc anul trecut, s-au strans 1000 saci de gunoaie).
Pentru mai multe informatii vizitati site-ul Asociatiei Turistice Ghizii Romaniei sau sunati la unul din urmatoarele telefoane - 0721.566.427 / 0754.590.366 / 0767.729.094
Sursa: Mai Mult Verde
16.06.2009
Incarcator pentru mobile alimentat cu energie solara

Supermarketul plutitor

15.06.2009
In the news ...
- Pe strazile Ploiestiului circula primul autobuz ecologic din Romania. Acesta foloseste ca si combustibil uleiul de rapita, in proportie de 20%. Concentratia va creste, iar pe viitor este posibil ca autovehiculul sa mearga numai pe baza de ulei de rapita.
03.06.2009
Calculeaza-ti amprenta de CO2

Impartit in 3 sectiuni principale (consum casnic, electricitate, transport), calculatorul acopera toate ariile in care emisiile de CO2 au impactul cel mai pronuntat. Fiecare sectiune contine intrebari simple insa relevante pentru formula de calcul final. Raspunsurile nu sunt dificile, multe dintre ele fiind cifre care pot fi regasite pe facturile de gaze, electricitate sau apa ale fiecaruia. Pe masura ce chestionarul avanseaza, sunt oferite sfaturi in legatura cu modificarea comportamentului (daca este cazul) sau suntem chiar redirectionati catre actiuni de plantare. Se incearca astfel nu numai obtinerea reducerii amprentei de dioxid de carbon, ci si neutralizarea ei prin producerea de oxigen.
Sursa: Ecomagazin
01.06.2009
Biocarburant din alge

27.05.2009
Chestionar privind consumul de produse agroalimentare ecologice
