18.02.2009
In the news ...
15.02.2009
Sfatul #14 - Plante pentru un aer mai curat

Planta paianjen - Chlorophytum comosum
Iedera Diavolului sau Potos - Scindapsus aures sau Epipremnum aureum
Crinul Pacii - Spathiphyllum – hibridul 'Mauna Loa'
Evergreen-ul chinezesc - Aglaonema modestum
Palmierul de bambus - Chamaedorea sefritzii
Planta sarpe sau Limba soacrei - Sansevieria trifasciata 'Laurentii'
Filodendronul cu frunza in forma de inima - Philodendron oxycardium, Philodendron cordatum
Filodendron Selloum - Philodendron bipinnatifidum, Philodendron selloum
Filodendronul ureche de elefant- Philodendron domesticum
Dracena cu margini rosii sau marginata - Dracaena marginata
Dracena 'Massangeana' - Dracaena fragans 'Massangeana'
Dracena Janet Craig - Dracaena deremensis 'Janet Craig'
Dracena 'Warneckii' - Dracaena deremensis 'Warneckii'
Ficus benjamin - Ficus benjamina
Margaretele jerbera - Gerbera jamesonii
Crizantema florarului - Chrysanthemum morifolium
Arborele de cauciuc - Ficus elastica

12.02.2009
Plantare de copaci in Dragomiresti Vale
10.02.2009
Lumea animalelor

- Pinguinii de la gradina zoologica din Londra s-au bucurat aceste zile de cea mai abundenta ninsoare din ultimii 20 de ani care a cazut in sudul Angliei. Astfel, 40 de pinguini africani si 3 pinguini cataratori au vazut zapada pentru prima oara in viata lor.
- Cercetatorii au descoperit ca delfinii gatesc , acestia folosind o anumita schema de comportament pentru a-si pregati hrana. Ei au studiat o femela delfin, in sudul Australiei, in timp ce scutura o sepie de cerneala dupa ce o vanase, dupa care i-a indepartat osul frecand-o de nisip.
- Pinguinii imperiali sunt amenintati cu disparitia. Studiind 10 scenarii climatice, specialistii afirma ca pana in anul 2100 vor mai trai doar 600 de perechi – inregistrand astfel o scadere de 95%. Principala problema este data de faptul ca pinguinii imperiali se adapteaza prea incet in comparatie cu schimbarile climaterice care se petrec intr-un ritm prea alert. Ghetarii – parte esentiala a habitatului acestor pinguini – sunt foarte expusi incalzirii globale.
- In lumea animalelor schimbarea sexului nu este o procedura extrem de complicata. Unele specii se nasc cu un anumit sex, pe care il schimba mai tarziu, altele nascandu-se hermafrodite. Aceasta procedura inteligenta este menita sa faciliteze reproducerea si sa asigure continuitatea speciei.
09.02.2009
E-urile care ne mumifica
Luni seara s-a discutat la Radio Lynx, in cadrul emisiunii Ecosapiens, despre E-uri si despre modul in care acestea conserva trupurile noastre multi ani dupa moarte. S-au spus multe lucruri interesante, insa cel care mi-a atras atentia cel mai mult a fost legat de faptul ca E-urile, odata intrate in organism, nu mai pot fi eliminate.
La nivel mondial, E-urile sunt pe locul 3 la cauze ale mortalitatii (dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie). Consumul lor contribuie la scaderea imunitatii si la provocarea a multor boli periculoase (cancer, alergii, afectiuni respiratorii si ale tirodei, si chiar si mutatii genetice).
Cum actioneaza aceste E-uri? Din cantitatile foarte mari de conservanti - continute de mai mult de jumatate din alimentele de pe rafturile magazinelor - o mare parte trec in grasimile din organism si raman acolo pana cand murim si multi ani dupa aceea. Metabolismul nostru nu este obisnuit cu acesti aditivi alimentari si nu stie cum sa ii elimine. Din pacate, celulele corpului nostru sunt mult mai sensibile in fata acestor conservanti decat bacteriile continute de alimente (unul din motivele pentru care sunt introdusi conservanti in alimente).
In final ramanem cu o singura solutie - cititi cu mare atentie etichetele produselor si evitati produsele cu E-uri. Incercati sa consumati alimente cat mai putin procesate sau alimente bio. Din pacate legislatia permite si denumirea chimica a aditivilor, nu numai denumirea codificata. Pentru a nu va lasati inselati de aceste denumiri, consultati aceasta lista.
07.02.2009
Sfatul #13 - Curatati-va pantofii cu o coaja de banana
Clean Green:How To Polish Shoes With A Banana
Daca stam sa ne gandim la combinatia pantofi si coaja de banana nu ne vine in minte o situatie prea fericita. Insa se pare ca aceasta din urma poate servi ca o metoda eficienta si ecologica de a reda stralucirea pantofilor si de a ii mentine in stare buna pentru mai multa vreme – si asta datorita uleiurilor si a potasiului continut de coaja de banana. Tot ce trebuie sa faceti este sa frecati pantofii cu partea interioara a cojii, apoi sa curatati resturile cu ajutorul unei carpe moale. Rezultatul este garantat.
Sursa: Planet Green