26.09.2007
Colectare ulei rezidual
In Bucuresti exista un centru de colectare a uleiului alimentar rezidual. Daca accesati mirodenia.ro vezi gasi datele de contact. In principiu echipa se deplaseaza pentru cel putin 18 litri si va poate pune la dispozitie recipiente in care sa strangeti uleiul. Daca aveti mai putin de 18 litri si totusi doriti sa scapati intr-un mod ecologic de ulei, puteti sa va deplasati dvs la sediul de pe Spaliul Unirii nr 683-687.
Este important ca inainte sa turnati uleiul in sticla de plastic sa il strecurati pentru a nu ramane resturi de mancare.
24.09.2007
Blog Action Day

18.09.2007
Ziua europeana fara masini - 22 septembrie
Desi evenimentul are ca punct de plecare Europa (unde a avut loc pentru prima data in 1998, in Franta) popularitatea “Zilei Mondiale fara Masini” a depasit cu mult granitele batranului continent: anul acesta, 1.544 de localitati din peste 40 de tari de pe 3 continente au ales sa promoveze alternativele mai putin poluante la automobil.
Ziua “oficiala” fara masini este 22 septembrie, insa in multe orase activitati cu aceasta tema se desfasoara intreaga saptamana sau in alta zi mai convenabila (cum ar fi sfarsitul de saptamana. De altfel, manifestarile asociate au fost consfintite de catre Comisia Europeana in 2000 sub numele de “Saptamana Europeana a Mobilitatii”.
09.09.2007
Sfatul #3 - Reduceti consumul de apa

- Verificati robinetele pentru a vedea daca sunt stricate. Orice robinet stricat care picura consuma in medie 17 litri in 24 ore.
- Preferati dusul in locul baii. Apa de la robinet este pompata cu energie, un dus mediu consuma 160 litri iar o baie plina consuma 350 litri, adaugandu-se aici si consumul pentru incalzirea apei.
- Robinetele de la baie si bucatarie pot avea instalat un dispozitiv asemanator unei site care are functia sa introduca in jetul de apa bule de aer; consumatorul nu simte diferenta, dar consumul de apa scade cu 20%.
- Instalati robinete cu senzor – sunt cele mai economice, reducand consumul la 70 %.
- Cand va spalati pe dinti sau cand va barbieriti nu lasati robinetul deschis inutil.
- Dezghetati mancarea din congelator in frigider si nu sub jet de apa.
- Spalati legumele intr-un vas umplut partial cu apa, nu sub jet de apa.
- Incarcati la capacitate maxima masina de spalat vase sau haine.
- Spalati masina si udati gradina seara sau dimineata devreme, atunci cand este mai racoare, pentru a evita evaporarea apei la temperaturi ridicate.
06.09.2007
Stiati ca ……
- ... in fiecare an, pe planeta noastra se produc şi se consuma peste un miliard de cartuşe. Perioada de descompunere a unui cartuş folosit este de peste 1.000 de ani, iar arderea lui poluează cateva mii de metri cubi de aer.
- ... in fiecare an, în Romania se arunca la gunoi în medie 5-6 milioane de cartuse de imprimanta, care reprezinta peste 50.000 de metri cubi de deseuri (1.000 TIR-uri), sau 5.000 de tone de plastic si componente electronice. Pentru producerea acestei cantitati de cartuse noi este nevoie de peste 2 milioane de litri de petrol pe an.
- ... in prezent se recicleaza in jur de 30% din cartusele de toner si cerneala folosite uzual pe mapamond.
- … reciclarea cartuselor presupune demontarea cartusului gol, curatirea tuturor componentelor si tratarea acestora cu diferite substante pentru imbunatatirea performantelor. Componentele stricate sunt inlocuite cu componente obtinute tot din cartuse folosite.
- … remanufacturarea cartuselor presupune inlocuirea tutror componentelor si subansamblelor cu uzura regulata cu altele noi. De regula, se inlocuiesc componentele din cauciuc si materiale optosenzitive si se pastreaza componentele din plastic si metal care nu prezinta o uzura vizibila la mai multe cicluri de functionare cit si carcasa.
- … un cartus remanufacturat, realizat cu componente de calitate, poate fi un produs superior din punct de vedere calitativ, al fiabilitatii si durabilitatii in timp fata de un cartus original.
04.09.2007
Energia eoliana si zgarie norii

03.09.2007
Cat traieste gunoiul?
- cojile de banana – 3-4 saptamani;
- cotorul de mar - 5 luni
- punga de hartie – 1 luna
- batista de hartie – 3 luni
- carpa de bumbac – 5 luni
- sosete de lana – 1 an
- mucuri de tigari – 2 -5 ani
- guma de mestecat – 5 ani
.... in cazul altora este indicat sa ne gandim de 2 ori inainte sa lasam comoditatea sa invinga
- bocanci piele – 40 – 50 ani
- talpa de cauciuc – 50 – 80 ani
- cutie de conserva – 80 – 100 ani
- cutii de aluminiu – 200 – 500 de ani
- punga de plastic – 450 ani
- sticla de plastic – 1000 ani
- sticla din sticla – 4000 ani