Te-ai gandit vreodata cate recipiente PET sunt necesare pentru a fabrica un produs?

Sursa: Milioane de copaci
Intrucat azi este Blog Action Day si toti blogerii sunt indemnati sa scrie despre un topic comun - si anume mediul inconjurator, m-am hotarat sa scriu despre fenomenul care afecteaza in cea mai mare masura mediul in care traim. Asadar, azi va provoc sa va testati aici cunostintele despre incalzirea globala. Daca doriti sa aflati lucrurile de baza despre incalzirea globala va invit sa vizionati acest scurt filmulet , iar pentru o imagine mai detaliata a fenomenului documentarul "An Inconvenient Truth" .
Iata cateva detalii interesante despre turbinele eoliene. Ceea ce nu stiam, dar am aflat azi citind acest articol, este faptul ca oricine isi poate cumpara o turbina eoliana, de dimensiuni mici sau mijlocii. O astfel de turbina costa in jur de 1000 euro, insa in timp reduce substantial cheltuielile cu energia, dovedindu-se o sursa de energie, eficienta si ecologica.
Sursa: Gandul
- Verificati robinetele pentru a vedea daca sunt stricate. Orice robinet stricat care picura consuma in medie 17 litri in 24 ore.
- Preferati dusul in locul baii. Apa de la robinet este pompata cu energie, un dus mediu consuma 160 litri iar o baie plina consuma 350 litri, adaugandu-se aici si consumul pentru incalzirea apei.
- Robinetele de la baie si bucatarie pot avea instalat un dispozitiv asemanator unei site care are functia sa introduca in jetul de apa bule de aer; consumatorul nu simte diferenta, dar consumul de apa scade cu 20%.
- Instalati robinete cu senzor – sunt cele mai economice, reducand consumul la 70 %.
- Cand va spalati pe dinti sau cand va barbieriti nu lasati robinetul deschis inutil.
- Dezghetati mancarea din congelator in frigider si nu sub jet de apa.
- Spalati legumele intr-un vas umplut partial cu apa, nu sub jet de apa.
- Incarcati la capacitate maxima masina de spalat vase sau haine.
- Spalati masina si udati gradina seara sau dimineata devreme, atunci cand este mai racoare, pentru a evita evaporarea apei la temperaturi ridicate.
Sursa: Recicable Romania
- Pentru a obtine o tona de hartie de imprimanta sunt necesari 24 de copaci maturi
- Hartia poate fi reciclata de maxim 7 ori. Dupa aceea se adauga fibra noua pentru ca produsul final sa nu-si piarda caracteristicile
- Pentru a obtine o tona de hartie de ziar sunt taiati 12 copaci
- Fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci
- Din 100t de hartie colectate se pot replanta cca. 15 ha de padure
Sursa: Copacul de hartie
Our planet has reached the 11th hour …. Not only it’s the 11th hour, it’s 11:59
Cam asa incepe trailerul filmului “The 11th hour”. Epuizam prea repede resursele planetei, fara sa ne gandim la viitor. Am sufocat-o deja pana la refuz si acum se intoarce impotriva noastra. Dezastrele naturale se tin in lant - inundatii, furtuni puternice, incendii provocate de caldura excesiva care distrug paduri intregi – si au repercursiuni foarte grave asupra omenirii.
Asta stiam deja. Ce incearca filmul sa ne arate este faptul ca nu e inca prea tarziu, ca inca putem face ceva. Fiecare dintre noi poate sa isi aduca contributia, oricat de mica, si sa sustina schimbarea. Asa cum spune cineva la sfarsitul trailerului … “Traim niste vremuri minunate, pentru ca suntem generatia care poate schimba destinul planetei pentru totdeauna”.