11.08.2010

Orase verzi - Reykjavik

Avand doar 115.000 locuitori, Reykjavik – cea mai nordica capitala europeana - este un oras mic, dar cu realizari mari, fiind considerat unul dintre cele mai eco orase din lume. Acest fapt contribuie la realizarea unei tinte ambitioase a Islandei – accea de a isi obtine independenta fata de utilizarea combustibililor fosili, pana in 2050. Si sunt pe drumul cel bun, pentru ca atat Reykjavik, cat si restul tarii, isi obtin deja in totalitate incalzirea si electricitatea prin metode regenerabile, care nu afecteaza mediul inconjurator.


05.08.2010

Sa invatam de la copii sa schimbam lumea

Sper ca acest articol sa va impresioneze si pe voi la fel de mult cum m-a impresionat pe mine. Dupa ce am citit despre acesti copii minunati, mi-a revenit speranta in suflet. Ei ne demonstreaza ca nu e greu sa iti pui idealurile in practica, indiferent de varsta pe care o ai.

La doar 11 ani, Katie Staglianose se poate lauda ca a oferit peste 2 tone de mancare celor saraci. Totul a inceput in 2008, de la o varza de 18 kg pe care a crescut-o in gradina ei, ca parte a unui proiect scolar, si pe care s-a gandit sa o ofere unui centru care gatea pentru persoanele fara adapost din comunitatea ei. De atunci i s-au alaturat si alti copii, astfel ca impreuna au reusit sa doneze peste 2 tone de legume pentru acest centru. Pentru a citi mai multe despre povestea lui Katie intrati pe site-ul ei.



04.08.2010

7 august - Freeshop la Biblioteca Alternativa


O noua luna, un nou Freeshop. Sambata, 7 august, de la 16:00 pana la 21:00, Bilbioteca Alternativa va invita din nou sa va eliberati casa de lucruri de care nu mai aveti nevoie (haine, electronice, electrocasnice, carti, jocuri, etc.) si, cine stie, poate va lipiti de altele care va sunt necesare. Incepand cu ora 16.00 va veti putea lua un ceai / o cafea de la bar si rasfoi cartile si revistele recent adaugate in biblioteca.De la ora 19.30 se va proiecta filmul Dodesukaden


01.08.2010

Alternative naturale la balsamul de rufe


In ultima vreme ne-am obisnuit ca hainele noastre sa fie mereu pufoase, sa miroasa frumos si sa nu se electrizeze. Dar stiati ca balsamul de rufe este unul dintre cele mai toxice produse pe care le folosim in casa? De cele mai multe ori, acest produs contine diverse substante foarte toxice, printre care si neurotoxinele (adica acele substante care sunt toxice pentru creier si sistemul nervos). Lista neagra a acestor substante include: