28.07.2010

Metrorex da liber la biciclete in metrou


Incepand cu weekend-ul 24-25 iulie, Metrorex a dat liber la accesul cu biciclete in metrou! E drept ca doar in weekend si de sarbatori, insa tot e un pas inainte. Accesul cu bicicletele este gratuit, se va face prin portile de acces speciale si este permis doar in primul vagon, in sensul de mers, in spatele cabinei de conducere a trenului. Posesorul bicicletei are de asemenea obligatia de a nu-i incomoda pe ceilalti calatori.

Sursa text: Metrorex
Sursa foto: Bicycle Coalition

15.07.2010

Lampa de ulei din coaja de portocale

Iata o metoda inedita de a refolosi cojile de portocale (sau alte citrice care va sunt la indemana). Cu ajutorul uleiului de masline, puteti transforma cojile intr-o lampa parfumata, pe baza de ulei. Pentru asta nu trebuie decat sa urmati 3 pasi simpli.

Pasul nr 1 - taiati portocala in doua si curatati de pulpa o jumatate, lasand insa in mijloc acea parte alba, care va juca rolul fitilului (dupa cum se vede in poza)




Pasul nr 2 - turnati ulei in cupa

Pasul nr 3 - aprindeti "fitilul"



Sursa: Portugal Smallholding

Dresaj canin, adoptii animale si distractie in parc cu Pedigree® si GIA!


Pedigree® si GIA - Grupul de Initativa pentru Animale, te invita sambata, pe 17 iulie, la cea de-a treia editie a evenimentului-concurs: “Fa miscare alaturi de cainele tau!” Veti avea parte de dresaj canin, animale spre adoptie si multa multa miscare! Evenimentul va avea loc in Parcul Tineretului, in zona amenajata pentru plimbarea cainilor, din apropierea lacului, intre orele 09.00 - 12.00. Daca vii insotit de cainele tau, acesta din urma va beneficia de un consult de la un medic veterinar si ti se vor oferi sfaturi despre importanta miscarii pentru sanatatea companionului tau. In plus, Pedigree® a pregatit un program special pentru tine si cainele tau: momente de dresaj canin, concursuri cu obstacole, muzica, jocuri si multa miscare.

Iar daca esti dornic sa iti iei un prieten pe viata, vei avea de unde sa alegi. Asociatia GIA va fi prezenta aici cu mai multi prieteni necuvantatori - catei si pisicute -, numai buni pentru adoptie.

Anunta-ti si prietenii si veniti impreuna pentru a petrece o sambata placuta in parc, alaturi de companionii vostri patrupezi. Si cine stie, poate va lipiti si de vreun catelus sau o pisicuta, care de-abia asteapta sa-si gaseasca o casa si un stapan iubitor !!!
Sursa: GIA

09.07.2010

Dezastrul ecologic din Golful Mexic

Pe 20 aprilie 2010, explozia platformei petroliere Deepwater Horizon a British Petroleum, de-a lungul coastei statului Louisiana, in golful Mexic, a generat cel mai grav dezastru ecologic provocat de catre oameni. La doua zile dupa explozie, platforma s-a scufundat; apoi, prin 3 fisuri din putul de extractie s-au scurs milioane de litri de petrol.




07.07.2010

Colectarea corecta a deseurilor – hartia si cartonul

Reciclarea cu succes a deseurile tine foarte mult de respectarea catorva reguli de baza in ceea ce priveste colectarea acestora. Astfel, calitatea deseurilor colectate va permite reciclarea acestora in proportie cat mai mare, va scurta timpul procesarii si va reduce costurile implicate.

In ceea ce priveste hartia si cartonul, se pot recicla ziare, reviste, carti, caiete, maculatura de birou, hartie de calitate sau mixta, cutii din carton, ambalajele din carton pentru sucuri sau lapte (desi acestea din urma contin 70% hartie-carton si 30% plastic si folii de aluminiu)

Hartia si cartonul trebuiesc colectate separat de celelalte deseuri, eventual in saci menajeri sau in pungi. Pentru a putea fi manipulata mai usor, maculatura poate fi legata. Nu introduceti hartii sau cartoane care sunt umede, patate de grasime sau cu resturi alimentare. Acest tip de deseu se contamineaza foarte usor, nemaiputand fi reciclat in aceasta stare; hartiile si cartoanele murdare vor trebui selectate si apoi aruncate, putand sa murdareasca si restul de deseuri. Pentru a utiliza spatiul la maxim, cutiile de carton trebuiesc strivite inainte de a fi introduse in container.

De asemenea trebuie sa evitati si urmatoarele tipuri de hartie/carton - hartie dublata cu ceara, plastic sau aluminiu, batistele de hartie, cofrajele de oua.

03.07.2010

Duminica, 4 iulie - invitatie la Freeshop

Duminica, 4 IULIE, intre orele 16.00 – 21.00, sunteti invitati la freeshopul organizat de Biblioteca Alternativa. Ca si pana acum, sunteti poftiti sa scoateti la aer si sa donati diferite lucruri pe care le aveti pe acasa si de care nu mai aveti nevoie, luand altele in loc. Dupa freeshopul ce va avea loc in data de 4 iulie, materialele ramase vor fi donate Fundatiei Parada din Bucuresti.

Tot incepand cu ora 16.00 va veti putea lua un ceai / o cafea de la bar si rasfoi cartile si revistele recent adaugate in biblioteca. Catalogul il puteti accesa aici.