27.03.2009

Nu uitati de Ora Pamantului 2009


Nu uitati - sambata aceasta, 28 martie 2009, are loc evenimentul Ora Pamantului 2009. Suntem invitati cu totii sa stingem luminile intre orele 20.30 si 21.30 si sa reflectam cu totii la contributia consumului inutil de energie la incalzirea globala.

Campaniile de impaduriri continua

Plantarile de copacei continua si luna aceasta si in aprilie. Pentru cei care sunt interesati, s-au mai lansat doua noi campanii:

- Week-end-ul acesta - 28 si 29 martie - se continua plantarile de stejari la Jilava, pe malul raului Sabar. Intalnirea are loc la metrou la Eroii Revolutiei (iesirea dinspre mall), la ora 9.00. De aici se pleaca cu un microbuz (3ron biletul). Pentru mai multe detalii puteti sa o contactati pe Simona Cretu - 0729.019.953 - Terra Ecologica

- Mai Mult Verde lanseaza o noua campanie de impadurire cu stejari la Dragomiresti Vale, in week-end-ul 4-5 aprilie 2009. Plecarea va avea loc la ora 8.00, din Piata Revolutiei. Inscrierile se fac pana joi 2 aprilie, la adresa de email ionut [at] maimultverde.ro - trebuie sa specificati numele complet, adresa de e-mail si numarul de telefon la care puteti fi contactati si ziua/zilele in care vreti sa participati.

15.03.2009

15 martie - Ziua Internationala pentru Protectia Focilor


Ziua de 15 martie a fost desemnata Ziua Internationala pentru Protectia Focilor. Dupa ani intregi de proteste, activistii canadieni care lupta impotriva omorarii acestor animale pentru blana lor sunt sprijiniti in sfarsit de oficialii guvernamentali, informeaza Green Daily.
In Canada se pregateste o lege care prevede interzicerea vanatorii comerciale a focilor, iar UE a interzis deja comertul cu produse din foca.
Focile sunt omorate pentru a obtine o mare varietate de produse, de la haine si manusi, pana la suplimente de Omega 3.

13.03.2009

Curatarea de gunoaie a Padurii Cernica

Primavara asta este plina de actiuni care mai de care mai interesante. Sambata, 21 martie, se organizeaza o actiune de strangere a gunoaielor din Padurea Cernica. Pentru cine doreste sa participe, iata cateva informatii:
- plecarea va avea loc la ora 10.00, de la intrarea in incinta complexului Cora Pantelimon
- pana la padure se va merge cu microbuze de transport in comun
- pentru mai multe detalii puteti suna la 0766 761 437 sau scrie pe e-mail la adresa ecologiansange@yahoo.com

Sursa: Ecologia'n'sange

8000 de stejari asteapta sa fie plantati la Jilava

Este primavara si campaniile de impaduriri se inmultesc. Terra Ecologica organizeaza sambata, 14 martie, si duminica, 15 martie, o campanie de impadurire, care are ca scop plantarea a 8000 de stejari rosii la Jilava. Plecarea va avea loc in fiecare din cele 2 zile la ora 9.00, de la iesirea de metrou Eroii Revolutiei (iesirea dinspre mall). Doritorii o pot contacta pe Simona Cretu la acest numar de telefon - 0729019953 sau pe mail, Simona_dragusanu@yahoo.com

11.03.2009

Romania prinde radacini din nou

Asociatia MaiMultVerde reia campania de impadurire "Romania prinde radacini" si are nevoie de voluntari. Rundele de plantari sunt dupa cum urmeaza:

- duminică, 15 martie 2009, la Suditi, jud. Ialomita

- duminică, 22 martie 2009, la Dabuleni, jud. Dolj

- vineri, 27 martie 2009, la Targu Frumos, jud. Iasi

- vineri, 24 aprilie 2009, la Comanesti, jud. Bacau

Pentru primele doua runde de plantari, plecarea are loc din Bucuresti, la ora 8.00, din Piata Revolutiei, iar pentru celelalte doua se pleaca din Iasi si respectiv din Bacau (locatia excata urmand sa fie stabilita ulterior).

Inscrierile se pot face prin email, pe adresa ionut@maimultverde.ro - trebuie doar sa specificati numele si prenumele, adresa de email, un numar de telefon si ziua/zilele in care doriti sa participati. Data limita pentru campania din Suditi este 12 martie (ora 18.00), iar pentru restul 18 martie.

10.03.2009

Ora Pamantului 2009



Anul acesta, Ora Pamantului va avea loc pe 28 martie, intre orele 20.30 si 21.30. Timp de 60 minute suntem invitati sa stingem lumina, sa aratam ca ne pasa de pamant. Aceasta miscare a pornit din Autralia, in urma cu 2 ani, ca un protest impotriva poluarii si dezvoltarii ce nu tine cont de natura, dar si pentru a avertiza, in mod simbolic, asupra efectului de sera, la care contribuie in primul rand dioxidul de carbon eliberat in atmosfera prin consumul de curent electric. Numarul sustinatorilor a crescut de la an la an, si se asteapta ca anul acesta sa participe peste un miliard de oameni din peste 1000 de orase.

Anul acesta este primul an in care Romania se alatura oficial acestui eveniment. Orasele participante la campanie sunt Bucuresti, Timisoara, Iasi, Botosani, Tulcea, Brasov si Cluj. Luminile se vor stinge simultan incepand cu ora 20:30. In Capitala se vor stinge luminile la Palatul Parlamentului, la Ateneul Roman, la Muzeul National de Arta, la Cercul Militar si la Opera Romana. In paralel se va organiza un eveniment de strada in Piata Constitutiei, unde mai multi tineri voluntari vor aprinde lumanari. In aceeasi seara la Astroclubul Bucuresti vor putea fi observate anumite corpuri ceresti care, de obicei, nu pot fi reperate pe cer din cauza luminilor foarte puternice din Capitala.

Printre orasele din Romania care au participat anul trecut la acest eveniment se numara Bucurestiul, Baia Mare, Clujul, Oradea, Sighetul Marmatiei, Sfantu Gheorghe si Timisoara. Opera Nationala din Bucuresti a fost prima institutie importanta care s-a alaturat proiectului si a oprit iluminatul exterior si o parte din luminile interioare.

Pentru mai multe detalii puteti intra pe site-ul dedicat special acestui eveniment in Romania - Ora Pamantului.

Sursa: Metropotam si Jurnalul National

09.03.2009

Salvati spatiile verzi

Bucurestenii (si nu numai) sunt invitati marti, 10 martie 2009, la ora 8:30, sa participe la mitingul de avertizare, pentru sustinerea spatiilor verzi, ce va avea loc in Parcul Izvor. Mitingul este organizat de mai multe ONG-uri si sustin campania "Salvati Spatiile Verzi" initiata de EcoAssist. In aceeasi zi va avea loc si supunerea la vot a modificarii ordonantei de urgenta nr 114/2007 - aceasta ar putea interzice schimbarea destinatiei, reducerii suprafetei sau stramutarii terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in planurile de urbanism. ONG-urile sunt ingrijorate mai ales din cauza faptului ca "amendamentul adus Legii specifice a spatiilor verzi, nr. 24/2007, care interzicea emiterea de autorizatii de construire pe spatiile verzi, a fost respins, sub pretextul ca este prea restrictiv”. Daca vreti sa sustineti aceasta campanie si mai departe, intrati aici.

Sursa: Cotidianul