15.06.2008

Reciclati bateriile uzate


Bateriile uzate sunt foarte nocive din cauza metalelor grele pe care le contin (mercur, nichel, plumb, cadmiu, litiu), care se scurg in sol, ajungand in panza freatica si distrugand vegetatia din zona. Aceleasi metale sunt nocive si pentru sanatatea noastra provocand alergii, pierderi de memorie, boli de inima sau cancer. Mercurul continut intr-o baterie de ceas poate polua 500 de litri de apa sau un metru patrat de sol pe o perioada de 50 de ani.

Iata ca acum exista si la noi mai multe locuri in care putem recicla bateriile uzate, in loc sa le aruncam la gunoi sau in natura:

- Selgros (au un recipient la intrare, langa informatii clienti)
- magazinul Kaufland din Barbu Vacarescu - are un recipient undeva in magazin
- toate magazinele Mediagalaxy - in locul unde se testeaza electronicele.

Daca dati click aici veti putea vizualiza o harta cu toate punctele din Bucuresti unde puteti aduce bateriile uzate.

09.06.2008

Salvati spatiile verzi


EcoAssist a lansat o campanie de strangere de semnaturi pentru protejarea si dezvoltarea spatiilor verzi. Desi exista deja o propunere legislativa in acest sens, aceasta nu este adoptata inca. De aceea, aceasta petitie - semnata deja de 31 de ONG-uri - va fi trimisa catre:

- Primul Ministru
- Ministrul Mediului
- Presedintele Camerei Deputatilor
- Presedintele Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic
- reprezentantii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor

Scrisoarea poate fi descarcata de aici. Cu cat se strang mai multe semnaturi cu atat mai bine. Cel mai bine este sa o semnam si apoi sa o dam prietenilor, vecinilor sau administratorului de bloc pentru a strange cat mai multe semnaturi. Apoi lista va fi trimisa la urmatoarea adresa:

O.P. 63, C.P. 100
sector 1, Bucuresti

Sursa: EcoAssist

Eco Pod-ul sau iPod-ul cu manivela


Dupa cum era normal, nici accesoriile nu au scapat de trendul ecologist - EcoPod-ul sau iPod-ul verde, a fost inventat de catre un britanic si pentru a-l pune in functiune trebui sa dati la manivela 1 minut pentru a-l folosi timp de 40. Poate stoca pana la 500 de melodii si are si radio, reportofon, lanterna, player video si incarcator pentru mobil. Pretul este si el acesibil. Asa ca ce ne putem dori mai mult? Poate doar sa ajunga si la noi mai repede.

Sursa: MenReport

08.06.2008

Contorul statistic


Poodwaddle ne prezinta un concept interesant - un contor statistic, care incearca sa ne arate printre alti indicatori si ritmul de epuizare al resurselor naturale ale planetei noastre - in categoria "mediul inconjurator" - (hectarele de padure distruse, numarul de specii disparute, temperatura medie globala etc) in conditiile unei cresteri necontrolate a populatiei globale. Rezultatul nu este unul prea optimist. Click aici pentru a vedea acest contor.

Sfatul #9 - Folositi ventilatoarele pentru a combate caldura


Daca vreti sa va racoriti folosind metode mai putin distructive pentru mediul incojurator decat aparatele de aer conditionat, folositi ventilatoarele, fie ele portabile sau de tavan. In medie, ventilatoarele folosesc cu 90% mai putina energie decat aparatele de aer conditionat si reduc temperatura cu 7 pana la 10 grade Celsius.


Desi aparatele de aer conditionat sunt foarte eficiente in cazul persoanelor foarte sensibile la caldura, sunt in acelasi timp si foarte poluante: consuma foarte multa energie si folosesc fluorocarburi ca agent frigorific, care distrug stratul de ozon.


Daca optati pentru ventilatoare, este foarte important sa alegeti unele eficiente din punct de vedere energetic, care va pot ajuta sa reduceti la jumatate consumul de energie. Si foarte important, nu uitati sa le opriti atunci cand nu mai aveti nevoie de ele.